info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2472
Dolar Satış
:
32.3053
Euro Alış
:
34.6335
Euro Satış
:
34.6959
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatan Şairi Namık Kemal Vefatı nın 124. Yılında Anıldı

21 Aralık 1840 tarihinde Tekirdağ da doğan ve 2 Aralık 1888 tarihinde Sakız adasında vefat eden Vatan ve Hürriyet şairi Namık Kemal, vefatının 124. yılında ilimizde törenle anıldı.

 Anma törenine, Üç Kemaller Parkı’nda yer alan “Namık Kemal Anıtı”na sırası ile Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ve Namık Kemal Derneği’nin çelenklerinin konulması ile başlandı. Daha sonra anıt önünde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendi.
Törene Vali Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Belediye Başkanı Op. Dr. Âdem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve diğer daire amirleri katıldı.
Törenden sonra Vali Ali Yerlikaya ve beraberindekiler Namık Kemal Evi’ne geçerek Namık Kemal ile ilgili sergi açılışını yaptılar. Burada Araştırmacı-Tarihçi Yazar Mehmet Serez tarafından, açılışı yapılan sergi ve Namık Kemal ile ilgili Vali Ali Yerlikaya ve beraberindekilere bilgiler verildi.
Vefatının 124. yılında Namık Kemal’i anma etkinlikleri, gün boyu çeşitli etkinliklerle devam edecek.