info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatandaş Kayıt Formuna Tepkiden Kan Vermiyor

Tekirdağ, Kızılay kan toplama birimleri, belki de Türkiye’nin en faal çalışan ekipleri içinde parmakla gösterecek kadar sistemli çalışıyor.

Vatandaş tepkili,kan toplama birimi elemanları çaresiz,kan bekleyen binlerce insan mağdur.Kızılay ekiplerinin yıllardır yaptığı çalışmalar göz önüne alındığında,kan verecek vatandaşların,kayıt formlarındaki absürt ve Türk ananelerini sarsan tarzda sorular nedeniyle kan vermekten vaz geçtikleri,bu nedenle kan bağışında sıkıntıların yaşandığı gözlenmektedir.
Bu konuda şikayetlerini belirten ve ismini vermekten kaçınan bir vatandaş, “Arkadaş,ben kan vermeye geliyorum,üniversiteye giriş sorusu gibi sorular soruyorlar.En çok da müstehcen türde sorulardan rahatsızız.Erkek erkeğe ilişkiden tutun,AİDSLİ VEYA FRENGİLİ kadınla ilişkiye girdiniz mi gibi sorular da var.Sorular o kadar çok ki,birbirine çok yakın olduğundan ve çokluğundan gözleriniz kararıyor,yanlış işaretleme gibi riskiniz oluşuyor.
Biz kan vermeye geliyoruz,ahlak sınavına girmiyoruz.Zaten kanlarımız tahlil ediliyormuş.O zaman bu kabir azabını niye bize çektiriyorlar.Kimlik bilgilerimizi,adresi,telefonu alırsınız,kanı tahlil eder işinize bakarsınız.Bu şekilde olursa bir daha kan bağışında bulunmam” Dedi.
 Bu konuda düşüncelerini ifade eden kan toplama birim görevlileri de sıkıntılı.Bazı vatandaşların,o sorulardaki kutucuklarda  “evet” i işaretlediklerini,bunun normal olduğunu söyleyerek bir de görevlilere tepki gösterdiğini ifade ediyorlar.
  Kızılay,sorularda bayağı sayı azaltsa da,vatandaşlar bu form olayına bir formül bulunmasını,kan bağışında bulunanların parmak tarama yöntemi ve TC. Numarası ile kimlik tespiti yapılmasını istiyorlar.
 KIZILAY’A KAN BAĞIŞINDA,FORM DOLDURMA İŞLEMİ  VE FORMDAKİ SORULAR NEDENİYLE CİDDİ KAYIPLAR GÖZE ÇARPIYOR.
                                                   MURAT ÜRTEKİN