info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatandaş Soruyor? Muratlı`da Karar Siyasi mi, Başkana Kıyak mı?

Muratlı Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin istihdam ve kadrolaşma konusunda partili çalışanların tercih edildiği tartışması yıllardır gündemi meşgul ederken şimdi de hizmette partizanlık ve siyaset konuşuluyor.

Tam da bu konuların arttığı dönemde, Kaymakam Erol Okyay Caddesinin sırf Kaymakam ismi taşıdığı için yapılmadığı, Şemsiyeli sokağa Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu’nun Kaymakamın sağ görüşlü olması nedeniyle isminin verilmesinin reddedildiği konuşulurken, Muratlı belediye başkanının sokağına, herhangi bir kamu görevi başarısı olmayan bir öğretmenin isminin tereddütsüz konması kararda siyasi boyut olup olmadığını gündeme getirdi.

 

 

SOKAK VE CADDE İSİMLERİNDE KRİTERLER NEDİR?

Bir sokağa, caddeye, bulvara, vb. isim verilirken, şehit ve gazi isimleri, bulunduğu bölgeye emeği geçmiş sanatçı ve bilim adamları, şehre emeği geçmiş devlet adamları, şehit ve gaziler göz önüne alınarak isim konması öngörülürken, Muratlı belediyesinin bu yönde hareket etmediği konuşuluyor. Ayrıca artık sokak ve cadde isimleri, Tekirdağ Büyükşehir olduğu için büyükşehir kararıyla onanıp Muratlı belediye meclisinin kararı şartı olmadığından, Tekirdağ Büyükşehir belediyesine başvurmak yetiyor ve “ben yaptım oldu” şeklinde isim kabul ediliyor.

VATANDAŞTAN SORU; “BELEDİYE HİZMETİ SİYASETE KİŞİYE GÖRE Mİ?” Cadde ve sokak isimlerinin yanı sıra, bu sokaklara yapılan hizmetin de siyasi olduğu Muratlı halkınca konuşuluyor. Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe’nin ailesinin olduğu Nazım sav caddesindeki evlerinin çevre sokakları mükemmel asfalt ile kaplanırken, pazar kurulan bu sokağın pazarcılara yasaklanıp her türlü bakım ve onarımı/temizliği yapılırken, evinin bulunduğu Feyyaz Çağlayan sokak mükemmel düzeyde asfaltla kaplanırken, hemen bir üst tarafında bulunan Kaymakam Erol Okyay caddesinin içler acısı hali, Necati Çalışkan caddesinin perişan hali, “karar siyasi mi, başkan Nebi Tepe’ye kıyak mı sorusunu gündeme getiriyor. Ayrıca Nebi Tepe’nin yaşadığı sokağın asfalt yolunda araç yavaşlatma bariyeri kriterlere uygun şekilde yapılırken, diğer mahallelere sarı kriterlere uygun yavaşlatma bariyeri yerine kaba asfalt tümsekler yapılması, “başkana kıyak, vatandaşa eziyet yorumlarına neden oluyor.

VALİLİK VE İÇİŞLERİ NE ZAMAN SORUŞTURMA AÇACAK? Muratlı belediyesinin çifte standart uygulaması, mahalle olmuş köylerde toplu taşıma araçları için mal ve can kaybı olacak şekilde set yapılması, sokak ve ana cadde girişlerine araç sahiplerinin mal ve can güvenliğini riske atacak şekilde asfalt setler yapması karşısında, Tekirdağ Valiliğinin ve İçişleri Bakanlığının gerek Muratlı belediyesine gerekse Tekirdağ Büyükşehir belediyesine inceleme ve soruşturma açıp açmayacağı merak ediliyor.

VATANDAŞ DAVA AÇABİLİR Sokak ve caddelerin bozuk olması, bozuk yollar ve usulsüz setler nedeniyle araçlarında hasara neden olması sonucu vatandaşlar kişisel mala zarar verme davası açabilir, DAVA AÇARKEN, BELEDİYE BAŞKANI NEBİ TEPE’NİN OTURDUĞU SOKAK ASFALTI VE SARI YAVAŞLATMA BARİYERLERİNİ EMSAL GÖSTEREBİLİR. İçişleri Bakanlığına, Valilik ve Kaymakamlıklara görevi kötüye kullanmak suçundan şikâyetçi olabilirler. Muratlı belediye başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanının bu konuda bir basın açıklaması yapıp yapmayacağı, Muratlı belediye başkanının evi çevresi ile diğer sokak/ cadde durumlarının halinin kıyaslamasında ne gibi bir savunmada bulunacakları Muratlı halkı tarafından merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin