info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Veliköy de Ölüm Kavşağı na Önlem Alındı

Veliköy Belediyesi, ölümle sonuçlanan trafik kazalarının eksik olmadığı otoban yan yoluna hız kesici levhalar koyarak önlem aldı.

Sık sık trafik kazasının yaşandığı, bir kaç kez ölümle sonuçlanan kazaların yaşandığı Veliköy Otoban Yan Yolu’na hız kesici levhalar koyuldu. En son Ramazan Bayramı'nda bir aracın hızını alamayarak, elektrik direğine çakılması sonrası Veliköy Belediyesi çareyi hız kesici levhalar koymada buldu.
 
HIZINI ALAMAYAN SÜRÜCÜLER DİREĞE ÇARPIYOR
 
Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Veliköy Otoban Yan Yolu'na,  sürücülerin dikkatini artırmak için hız uyarı levhaları koydu. Veliköy Belediyesi hız kesici levhalar koydu. Üç hız kesici levha Çorlu güzergahına bir hız kesici levhada yolun Veliköy çıkışına yerleştiren Belediye, böylece yaşanan kazaların son bulmasını istiyor. Veliköy Belediyesi Zabıta Müdürü Muhammet Çiftçioğlu, Otoban Yan Yolu'nun Veliköy'e dönüş kavşağının keskinliğini dikkat etmeyen sürücülerin, hızını alamayarak elektrik direğine çarptığını söyledi. Çitçioğlu, "Sürücüler sık sık elektrik direğine çarpıyor. Burada birçok kez aynı kazaya şahit olduk. Birkaç kez ölümle sonuçlanan kazalarda oldu. Son olarak, Ramazan Bayramı'nda bir sürücü otomobili ile elektrik direğine çarparak durdu" dedi.
 
KASİS YAPACAKTIK ANCAK YASAK
 
Sıklıkla yaşanan kazalara karşın önlem almak için 'Hız kesici levha' koyan Veliköy Belediyesi Zabıta Müdürü Muhammet Çiftçioğlu, "Aslında buraya 30-40 metre öncesinde bir hız kesici kasis koymak istiyorduk. Ancak Karayolları yönetmeliğine göre yasaklandı. Bu nedenle belediye olarak alabileceğimiz tek önlem hız uyarı levhaları koymak kaldı. Umarız sürücülerimiz bundan sonra bu levhalara dikkat eder. Şayet levhalara dikkat edilmezse, kavşak çok keskin yine benzer kazalar yaşanabilir. Yaklaşık bir haftadır herhangi bir olay olmadı. Şimdilik levhalar işe yaramış gibi görünüyor" diye konuştu.