info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Veliköy e Değer Katacak Proje

Veliköy Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve 868 bin TL’ye mal olacak olan Hürriyet meydanı Projesi’nde çalışmalar tüm hızı ile sürerken, çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hanifi Belindir, projenin Kurban Bayramı’na kadar tamamlanacağı müjdesini verdi.

KÖYDEN KENTE GEÇİŞ OLACAK
 
1.5-2 senedir üzerinde çalıştıkları Hürriyet Meydanı Projesi ile ilgili konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, "Hürriyet Meydanı Projemiz beldemizin köyden kente geçirecek çok önemli ve iddialı bir proje" dedi.
 
CAMİİ MEYDAN İÇİNDE OLACAK
 
"Veliköy Bulvarı ile yapımı süren Belediye Sarayı arasındaki alan Hürriyet Meydanı Projesi kapsamında yeniden düzenlenecek" diyen Belediye Başkanı Hanifi Belindir, alan içerisinde bulunan parkı kaldırdıklarını, yine cami ile park arasındaki yolu da kaldıracaklarını belirterek, şunları söyledi:
 
PARK VE YOL İPTAL
 
"Önce bu alanda mevcut bulunan parkı kaldırdık ve sonra camii ile park arasındaki yolu iptal ettik. Şuanda caminin mevcut olan şadırvanını ve tuvaletlerini de kaldırıp, camii ile meydanı birleştireceğiz. Kaldırılan şadırvan ve tuvalet camiinin sağ tarafına daha güzel ve modern bir şekilde yapılıyor.
 
ŞADIRVAN YIKILIP YENİDEN YAPILACAK
 
Yeni yapılacak olan şadırvanın altında morg, gasilhane ve tuvaletler olacak. Toplam 7 adet tuvaletin yanında morgun yanı sıra, gasilhane de yer alacak. Şuanda şadırvanın zemin katındaki çalışmalar sürüyor. Kısa sürede zemin kattaki çalışmalar tamamlandıktan sonra şadırvanın yapımına geçilecek.
 
MORG VE GASİLHANE YAPILIYOR
 
Yeni şadırvan yapılırken eski şadırvan ile tuvaletlerin bulunduğu alan yıkılarak, yeniden yeşil alan olarak düzenlenecek. Böylece camiinin önü daha güzel ve modern bir görünüme kavuşurken, beldenin önemli eksiklerinden biri olan morg sorununu da çözmüş olacağız.”
 
TÖREN ALANI OLACAK
 
“Camii ile park arasını meydan düzenlemesi içine katacağız” diye açıklamalarını sürdüren Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Bulvardan Belediye Sarayı'na kadar olan kısmı yeşil alan ve park alanı olarak modern bir şekilde yapacağız. Süs havuzları, ağaçlar, peyzaj çalışmalarının da olacağı Hürriyet Meydanı düzenlemesi içerisinde bir de Tören Alanı olacak" dedi.
 
İNŞAAT SÜRÜYOR
 
Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’na tahsis edilen Belediye Sarayı önünde yapacakları Tören Alanı'na Atatürk Büstü koyacaklarını ve öğrencilerin resmi bayramları kutlamaları için alan düzenleyeceklerini belirten Başkan Belindir, "Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığımız Hürriyet Meydanı Projesi'nde artık inşaat çalışmaları tüm hızı ile sürüyor. Üstlenici firma Ramazan ayında başladığı çalışmaları Kurban Bayramı’na kadar tamamlayacağını ifade ediyor” açıklamasını yaptı.
 
ÇEHRE DEĞİŞECEK
 
Hürriyet Meydanı Projesi tamamlandığı zaman beldenin çehresinin tamamen değişeceğini ve beldenin bir şehir havasına bürüneceğini kaydeden Başkan Belindir, "Bu proje üzerinde çok duruyoruz. Beldemizi köyden kente geçirecek olan bu projeyi inşallah Kurban Bayramına kadar tamamlayıp, Veliköy halkının hizmetine sunacağız" dedi.