info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2472
Dolar Satış
:
32.3053
Euro Alış
:
34.6335
Euro Satış
:
34.6959
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yağmurdan Hasar Gören Evlerde İnceleme Yapıldı

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde sağanak yağış sonrasında su basan evlerde hasar tespit çalışmasına başlandı.

Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız, bölgede inceleme yaparken, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ise hasar çalışmalarını belirlemek için ekiplerin kurulduğunu söyledi. 
Dün öğle saatlerinde başlayan ve kısa sürede etkisini artıran sağanak yağmur yağışı nedeniyle Ergene İlçesi Ulaş Mahallesinde bulunan bir çiftlikte 80 adet küçükbaş hayvan, Bakırça Mahallesinde 10 arı kovanı, Marmaracık Mahallesinde bulunan Marmara konutlarındaki zemin katlarda bulunan 15 daire, bir çimento üretim tesisi ile 5 fabrika su baskınları nedeniyle büyük hasar gördü. Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız, belediye olarak bölgede yaşanan sıkıntıları tespit etmek için koordineli olarak çalışma yaptıklarını belirtti. Yıldız, "Yaşanan sıkıntı büyük. Bölgemizde su baskınları olmuştur. Belediye olarak gerekli incelemeleri yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz" dedi.
Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ise su baskınları nedeniyle çalışmaların başladığını belirterek, "Dün öğle saatlerinde başlayan ve kısa sürede etkisini artırmasıyla bir köprünün yıkılmasına çok sayıda ekili arazinin sular altında kalmasına ve birçok evde büyük hasara neden olan yağışla ilgili olarak ekiplerimiz hasar tespitine başladı. Can kaybının yaşanmadığı olayda 80 küçükbaş hayvan, 10 arı kovanı, 15 daire, bir beton üretim tesisi ve beş fabrikada su baskınları yaşandı. Bununla birliktede 5 araç sular atlında kaldığı için zarar görmüş oldu. Ulaş Mahallesi Karamehmet Mahallesine bağlayan köprünün yıkılmasıyla birlikte bu mahalleye ulaşım Saray yolu üzerinde sağlanmaktadır. Telefon direklerinin de hasar gördüğü için telefon iletişimi de şuan için yapılamıyor. İlçe Tarım Müdürlüğü yağıştan etkilenen alanları belirlemek için de çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kaydetti. 
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da hasar gören bölgelere gelerek incelemelerde bulundu.