info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeni Adliye’den Son Haber

Tekirdağ’da eski cezaevinin yerine yapılacak olan yeni adliye binası hakkında, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, bilgilendirme toplantısı yaptı.

Modern bir adliye sarayı binası inşa edilecek diyen Büyüktümtürk; “Tekirdağ’a yeni adliye binası çalışmalarında sona yaklaşıldı. Muratlı yoluna yeni cezaevinin yapılmasıyla birlikte taşınan, sahildeki cezaevi arazisi üzerine yapılacak adliye binası, toplamda 39.000 metre karelik bir alana inşa edilecek” dedi. 2013 yılı içerisinde temelinin atılması beklenen proje’de adliye binası içinde, hakim ve savcılara ait blokların yapılacağıda planlar arasında belirtildi. 2015 yılında tamamlanması beklenen, modern sistemli bu bina, Trakya’nın en büyük adliye binası olma özelliğini taşıyacak.

Özel ifade odaları, kapalı otopark, bekleme salonları, 96 metre karelik 2 büyük duruşma salonunun da içinde yer alacağı büyük projenin son hali, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk tarafından dün yapılan toplantıda kataloglarla basına gösterildi.
Öte yandan sahildeki eski cezaevi yerine yapılacak olan adliye binasının Çağlayan’daki, Avrupa’nın en büyük adliye binasını tasarlayan mimarın yapacağı bildirildi.