info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeşilsırt Mahalle Muhtarı Hürriyet Borucu, Bayrağımızı Göklerden İndirmeyeceğimize And İçerim

Yeşilsırt Mahalle Muhtarı Hürriyet Borucu, Bayrağımızı Göklerden İndirmeyeceğimize And İçerim

Muratlı’nın Yeşilsırt mahallesine, yüksekliği 18 metre, 8 X 5 büyüklüğünde Türk bayrağı dikim merasimi gerçekleştirildi.
 
 
Törene, Tekirdağ Vali yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Muratlı’ya vekaleten bakan Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, Yeşilsırt Mahalle Muhtarı Hürriyet Borucu, Yeşilsırt Dayanışma dernek başkanı Nazlı Özden, Beyoğlu mahallesi dayanışma derneği başkanı Mustafa Yalaz ile Beyoğlu Ihlamur ağası Şerafetdin Terzi, Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe ve birçok siyasetçi katıldı. 
   
 
Açılış konuşmasını yapan Yeşilsırt dayanışma derneği başkanı Nazlı Özden tarafından kürsüye çağırılan Yeşilsırt mahalle muhtarı Hürriyet Borucu yaptığı konuşmada,“Bugün, bayram sevinci yaşadığımız bir gün gibi, aynı coşku, aynı sevinç, aynı duyguyla, bugün burada bayrağımızın dikim merasimi için bulunmaktayız. Bayrağımızı Kocatepe’de, İzmir’de, İstiklal savaşındaki gazilerimizin kanlarıyla çizmiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının temsilcisi olan bayrağımızı göklerden indirmeyeceğimize, şahsım adına burada ant içerim, söz veriyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.” Dedi.
 
 
Ardından söz alan Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, “Biz biliyoruz ki, Yeşilsırt’ın tamamı, Muratlı’nın 26 bin nüfusunun tamamı, Tekirdağ’ın 906 bin 732 nüfusunun tamamı, ülkemizin 80 milyon nüfusun tamamı, biz biliyoruz ki, bu bayrak için kanını vermeye hazırdır ve gururla verir. Bu bayrak dikilme olayı gündeme geldiğinde, Muratlı belediye başkanına ne gerekiyorsa yapılmasını söyledim. Gelirken, bayrağın tepeden dalgalandığını görünce gururlandım. İnanıyorum ki, yan taraftaki mezarlıkta yatanlar bizi görüyor ve bizimle gurur duyuyorlardır. Yeşilsırt bizim hizmetlerimizin bir başlangıcıydı ve tüm köylerimize hizmet götürmeye devam edeceğiz” Dedi.
Konuşma bitiminde, Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile bayrak göndere çekildi. Bayrak dikim merasimi, misafirlere ikramın ardından sona erdi.
 
Kaynak : Murat Ürtekin