info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeşilsırtlılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Açıldı

Yeşilsırtlılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma derneğinin açılışı, Süleymanpaşa’da Nazlı Özden başkanlığında yapıldı.

Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Albayrak’ın kurdelesini keserek gerçekleştirdiği derneğin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Nazlı Özden,” Şu anda dayanışmaya ve birliğe en çok ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz. Aslında daha farklı bir açılış düşünmüştük. Malumunuz yaşadığımız sıkıntılar bunları yapmamıza engel oldu. O yüzden siz değerli dostlarımızla birlikte bu önemli ve mütevazı açılışımızı yaptık. Katılımınız için hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım” Dedi. Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe de, “ben önceleri konuşmalarımda çakma Sırtköylüyüm diyordum. şimdi öz Sırtköylüyüm.Nazlı hanıma da başarılar diliyorum” dedi.Ardından söz alan Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ’ın 257 köyü,12 Kasımda 6360 sayılı kanunla köylü yattı mahalleli kalktı.Yüzlerce yıllık gelenek,köy ismi,birdenbire mahalleye döndü.Ben hep köy demek istiyorum.Onun ayrı bir güzelliği var.Ama,Sırtköy’ün ayrı bir yeri var.Ne zaman gitsek,sadece şahsıma değil,her gelen misafiri sevgi,saygı ve gönülden bir içtenlikle karşılıyor.misafir ediyorlar.Benim de ilk belediye başkanı olarak ziyaret ettiğim mahallemizdir.Orada gördüğüm manzara bizi çok duygulandırdı,çok da büyük cesaret verdi.Bizden çok şey bekliyorlardı.Biz de karşılığını vermek için elimizden geleni yapıyoruz.Tabi sadece Sırtköy değil,Tekirdağ’ın 257 köyü de bizimdir.Sevgili Nazlı hanımın önderliğinde böyle bir derneğin kurulması bizleri mutlu etmiştir.Artık on kilometre değil,on metre yakında olarak hizmetlerimizi yapacağız.Sizlerle böyle bir ortamda olmaktan mutluluk duyuyorum” Dedi.
Tekirdağ olarak sonuncu belediye başkanı olan Adem Dalgıç, “böyle bir günde burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sonuçta bunu bir sivil toplum kuruluşu olarak görüyorum. Birlik, beraberlik ve dayanışma örneğinde önümüzdeki seçime ve seçimlere hep beraber hazırlanmak bakımından çok önemli görüyorum. Sayenizde toplumun haklarını koruyacak bir sivil toplum kuruluşu daha oldu, çok teşekkür ediyoruz” Dedi.
Kapanış konuşmasını yapan Yeşilsırt mahalle muhtarı Hürriyet Borucu, “Bizler derneğimizi yaşatmak, eski gelenek ve göreneklerimizi yürütmek amacındayız. Tabi Kadir başkanımızın katkıları oluyor ve olacaktır. Bundan hiç şüphemiz yoktur. Buraya gelip bizi onurlandıran herkese teşekkür ediyorum” Dedi. Açılış, ikram ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.