info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yüzbinlerce Lirayı Çöpe Attılar

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, ilçe merkezine yaptıkları park ile, halkın yüzbinlerce lirasını heba ettiler.

Merkezde halkın rağbet ettiği mükemmel bir park varken, hiçbir kullanım imkânı olmayan ikinci bir park yaparak hem bir sürü gereksiz harcama yaptılar hem de Muratlı’nın en geniş alanlarından birini kullanılmaz hale getirdiler.

SARIGÜL’E VEFASIZLIK HALKA ZARAR

Halen bir partinin genel başkanı olan Mustafa Sarıgül, rahmetli Başbakan Bülent Ecevit’in adının verildiği parkın zeminini yapmış, çocuk alanları oluşturmuş, banklar ve daha birçok şey yapmıştı. Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak ve Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe bunları sökerek Sarıgül’ün adını sildirerek Tabelayı söküp yandaki parka astı. Çocuklar halen Sarıgül’ün yaptırdığı oyun alanında oynarken şimdi Kadir Albayrak’ın ismi ve resmi her yeri süslüyor.

ESKİ PARKA RAĞBET YENİ PARK BOŞ VE HARAP

Sarıgül tarafından yapılan eski park dolup taşarken, Büyükşehirin yaptırdığı park harabe haline dönüştü. Parkın ortasında çalışmayan bir havuz mevcut. Kadınlar tuvaletinin kapısı paramparça. Erkekler tuvaleti demir kapıyla kilitli. Her taraf pislik içinde ve otlar büyümüş. Girişte Kadir Albayrak’ın halen kurban bayramı mesajı içeren devasa resmi girişte. Halk gölge yer bulamadığı için Sarıgül’ün yaptığı parka gidiyor ve orası tamamen dolu. YENİ PARK ATIL HALDE, Çerkezköy’den getirilen kabinler parkın içinde korkuluk gibi duruyor.

VATANDAŞ TEPKİLİ; “TESKİ’YE ÖDEDİĞİMİZ PARALARI BÖYLE ÇARÇUR EDİYORLAR.

Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe bir yandan, “otoparkım yok” diye feryat ederken bir yandan da koskoca meydandaki boş alanı yüzbinlerce lirayı çöpe atan büyükşehire feda etti. Bu konuda tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “harabe gibi belediye binasında hizmet veren Muratlı belediyesi, buraya katlı otopark yapıp, üst katlara belediye ve dükkânları yerleştirseydi, etrafını da ağaçlandırsaydı mükemmel olurdu. Muratlı da saat meydanı yanında geniş bir yeşil alana sahip olurdu. ESKİ bizden Türkiye’nin en pahalı su parasını alıyor, paramızı böyle mi çarçur ediyor?” diye tepki gösteriyorlar.

Bir sonraki dönem gelecek Tekirdağ Büyükşehir ve Muratlı belediye başkanlarının bu kullanılmayan parkı yıkarak hak ettiği alanı Muratlı’ya kavuşturması bekleniyor. Halk gereksiz harcama ve kamu zararından bıkmış vaziyette.

TIPKI MİLYONLARCA LİRA HARCANIP HİÇ KULLANILMADAN YIKILAN İNANLI ÇEŞMESİNDEKİ MEZBAHA GİBİ, BURANIN DA AYNI AKIBETE UĞRAYACAĞI KONUŞULUYOR.

Kaynak : Murat Ürtekin