info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi Açıldı

Hedef Eğitime Katkı Sağlamak

Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’de toplam 17 branşta, 16 eğitmenimiz ile Türk Sanat Müziği, Basit İğne Teknikleri, Çini, Ebru, Halk Oyunları, Takı Tasarım, Uygulamalı Tiyatro, Satranç, Bağlama, Gitar, Step/Aerobik/Plates, İngilizce, Yaşam Boyu Spor, Diksiyon, İşaret Dili, Yaş Pasta Yapımı, Girişimcilik Kurslarının verileceğini belirterek, “1400’e yaklaşan kursiyer müracaatı var ve kayıt almaya devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

“Tabi ki öncelikli hedefimiz eğitime katkı sağlamak” diyen Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Ancak büyük bir çoğunluğunu kadınlarımızın oluşturduğu katılımcılarımız ile bizler burada bu mekanda birliktelik oluşturuyoruz. Mesleki anlamda katkı sağlayarak aile bütçesine katılımı hedefliyoruz sosyal hayata-komşuluğa beraberliğe ön ayak oluyoruz” dedikten sonra şunları söyledi:

“Nüfusu gelişen sürekli yenilenen Çerkezköy’de birlikteliğe Belediye olarak katkı sağlıyoruz. Veliköy Mahalle Evimiz güzel bir birliktelik ile çalışıyor. Kızılpınar Mahalle Evimiz çalışıyor ve burasını daha da geliştireceğiz. Bağlık’ta hazırlıklarımız tamam ve yeni bir Mahalle Evi oluşturuyoruz. Aynı anlayışla hem Mahalle Evlerimizi oluşturmaya, hem de Çerkezköy Belediyesi olarak her mahallede vatandaş ile buluşma noktaları ortaya çıkarıyoruz.”

“Öncelikle bütün birliktelikleri sağladığımız kurumlarımızdan Halk Eğitim Merkezimize, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meslek edindirme kursları TEMEK’e, ve sayıları binlerle ifade ettiğimiz kursiyerlerimize teşekkür ve şükranlarımı ifade etmek istiyorum” diye konuşmasına devam eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, daha sonra binanın küçük bir hikayesini anlatarak, şunları söyledi:

“İç bina uzun yıllar önce Aşevi olarak inşa edilmiş. Kısa bir süre görev yapılmış, daha sonra 2009 yılında geçtiğimiz dönem Kreş Yeri olarak FETÖ örgüt bağlantılı kurumlara kiraya verilmişti. Örgüt ile mücadele kapsamında bağlı kurumlar ile mücadelede bu alanı da Belediye olarak teslim aldık. Ve tüm kursiyerlerimize hizmet verecek düzenleme yaptık. Kültür Müdürlüğümüzü buraya taşıdık. Hizmete hazır hale getirdik.

Çerkezköy Belediye Meclisimize Ekim ayında Meclis Üyelerimiz tarafından bu alanın ismi ile ilgili önerge verdiler. Cumhuriyet kadının rol modeli, cehalete, tarikatçılara teslim edilen kızlarımızın umudu, Atatürk Kızı Prof. Dr. Türkan Saylan’ı önerdiler. Meclisimize teşekkür ediyorum.

ÇYDD Başkanı Sayın Prof. Dr. Türkan Saylan 28 kız yurdu, 56 okul yaptırdı. Yaklaşık 40 bin kız çocuğunun hayatına dokundu. ‘Baba Beni Okula Gönder’ dedi, kardelenleri yetiştirdi. Hayatını eğitime, ihtiyacı olan çocuklara, gençlere adadı.Vicdanlı, hayırsever, yurtsever bir Cumhuriyet kadını olunca tarikatlar ile, cehalet ile, bir milletin genetiğini bozmaya çalışan alçakların hedefi haline gelirdiniz.

Kemoterapi tedavisinde evinde Amerikan projesi FETÖ’cüler evini bastı. Aradı, taradı. Ergenekoncu oldu. Biz Türkan Saylan Hocamızı evinin penceresinde bize el salladığı o güzel bakışı ile yaptıkları ile burada yaşatacağız. Çerkezköy Belediye çalışanı Heykeltraş Erkan Akyıldız arkadaşımız tarafından yapılan büstü de burada onun güzel sözleri ile beraber umut vermeye devam edecek.“

Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gülsüm Kaya bir konuşma gerçekleştirdi. Çerkezköy Belediyesi’nin Prof. Dr. Türkan Saylan ismini bir merkeze vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve teşekkür eden ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Gülsüm Kaya, Türkan Saylan’ın ÇYDD’nin değil Türkiye’nin önünü açtığını belirtti.

Bugün kız çocuklarının eğitim ve öğretim ile sıkıntılarının konuşuluyorsa bunu ilk olarak Türkan Saylan’ın gündeme getirdiğini, kız çocuklarının iyi bir eğitim ve öğretim alması için çaba gösterdiğini, 65 bin öğrenciye burs verildiğini, okul yaptırdığını, yurt yaptırdığını belirterek, ÇYDD’nin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Daha sonra kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ise Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bölücü terör ile ülke genelinde ise dinsel bir kalkışmaya giren teröristler ile mücadele ettiğini belirterek, “Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Bunların üstesinden gelecektir. Atatürk ilke ve devrimlerine sıkı sıkıya sarılırsak her şeyin üstesinden geliriz” dedi. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 1 milyon nüfusa hizmet verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, Çerkezköy’ün de Tekirdağ’ın en önemli, büyüyen ve gelişen ilçelerinden biri olduğunu kaydetti. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın Çerkezköy için verdiği mücadeleyi ve gayreti takdir ettiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, yakın bir zamanda Kavak Dere’nin ıslahına başlayacaklarını, Kültür Merkezi’nin temelini atacaklarını, Kızılpınar’da yapımı devam eden ilkokul inşaatını tamamlayarak Milli Eğitime devir edeceklerini kaydederek, her türlü konuda Çerkezköy Belediyesi’ne destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. Son olarak kürsüye gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da açılışı yapılacak olan Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’ni Çrekezköy’e kazandıran Belediye Başkanımız Vahap Akay ve Meclis Üyelerini tebrik ederek, kız çocuklarının eğitimine kendisini adayan Prof. Dr. Türkan Saylan’ı da saygı ve rahmet ile andığını belirtti.

 “Çok güzel bir eser ortaya çıkmış” diyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’ne Çerkezköy Kaymakamlığı ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi olarak her türlü destek ve katkıyı vermeye hazır olduklarını belirterek, Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nin Çerkezköy7e hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, CHP İl Başkanı Recep Ökten, MHP İl Başkanı Koray Önsel, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gülsüm Kaya, Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlarımızın katılımı ile hizmete açıldı.