info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ergeneli Çocuklar Temiz Bir Çevre İçin El Ele Verdi

Ergeneli Çocuklar Temiz Bir Çevre İçin El Ele Verdi

Ergene Belediyesi tarafından Ergene’de çevre kirliliğine karşı toplumda farkındalık oluşturup, çocuklara yönelik çevre bilinci aşılamak amacıyla çevre temizliğini konu olan etkinlik gerçekleştirildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü organizasyonunda Dünya Çevre Günü dolayısıyla Yeşiltepe ve Cumhuriyet Mahallesinde düzenlenen Temiz Bir Çevre İçin El Ele etkinliği çocukların ve gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlik kapsamında çevre kirliliğine karşı toplumda çocuklarda farkındalık oluşturup, çocuklara ve gençlere çevre bilinci aşılamak amacıyla geri dönüşüm konusu başta olmak çevre konusunda bilgilendirme eğitimi verilirken, yarışma ve eğlencelerle tüm katılımcılar keyifli bir gün geçirdi.

Temiz Bir Çevre İçin El Ele etkinliğindeki palyaçolar çocukların gününe renk katarken, yüz boyama etkinliği ve çocuklara dağıtılan çeşitli hediyeler, güne ayrı bir anlam kattı. Yeşiltepe Mahallesi Masal Parkı ve Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Parkında iki gün boyunca gerçekleştirilen etkinliğe katılan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hayatımızda büyük önem taşıyan çevre, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmemiz için korumamız gereken önemli bir değerdir.

Sanayileşme ve yaşadığımız bölgedeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına neden olurken bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Çevrenin kirlenmesini önlemek için Ergene Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri mutlaka yerine getireceğiz’ ifadelerine yer verdi.

Kaynak : Murat Ürtekin