info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Satives Başkanı Erol Buz, Esnafın Sayaç Sorunlarını Dile Getirdi

Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) Başkanı Erol Buz, TREDAŞ’ta yaşanan sayaç sorununu gündeme getirdi.

SAYAÇ ALINAMIYOR

Özellikle Çerkezköy ve Kapaklı Bölgesinde elektrik sayacı dağıtımında ciddi sıkıntılar yaşandığını söyleyen Buz, Elektrik sayacı dağıtımı yapmakla sorumlu olan TREDAŞ sayaç dağıtımını yapamıyor. Aylarca sayaç bekleyen inşaat sektöründeki üyelerimiz ve iş adamlarımız ciddi sıkıntılar yaşıyor. İskanı alınan binalara 2-3 ay beklenmesine rağmen elektrik sayacı alınamıyor. TREDAŞ ile yapılan görüşmelere rağmen sorun çözülemedi. Şuan iskanı alınmış binalarda tek bir sayaç üzerinden elektrik verilebiliyor. Bu da bina sakinleri arasında anlaşmazlıklara neden oluyor.

SORUN ÇÖZÜLEMEDİ

Elektrikçiler Derneği ile yaptığımız görüşmede Elektrikçilerin de TREDAŞ ile ciddi sorunlar yaşadığı ortaya çıktı. Elektrikçi esnaflarımız TREDAŞ’ın Tekirdağ Elektrikçiler Ve Elektronikçiler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası’ndan ücretli evrak alınmasını zorunlu tuttuğu öğrenildi. Müteahhit ve bina sakinleri arasında çıkan sorunlar elektrikçilere de yansıyor.

BİMER’e de çok fazla şikayet gitmesine rağmen hala bu sorun çözülemedi.” Diye konuştu. “KAPAKLI’YA TREDAŞ GELMELİ” Kapaklı’da TREPAŞ’ın açıldığını söyleyen Buz, “TREPAŞ açıldı ama biz özellikle TREDAŞ’ın da açılmasını bekliyoruz. Kapaklı’da 60 civarında elektrik firması var. Bu esnaflarımız her gün Çerkezköy’e gitmek zorunda kalıyorlar. Ayrıca Çerkezköy’de nüfusu 100 bini aşan 2 büyük ilçeye sadece 1 personel bakıyor ve personel yetersiz kalıyor.” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin