info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Kongre Merkezi ve Teski Altyapı Açılışını Yapmak İçin Kemal Kılıçdaroğlu Tekirdağ`daydı

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorlu kongre ve sanat merkezinin temelini atmak ve Tekirdağ TESKİ alt yapı çalışmalarının açılışını yapmak için Tekirdağ’a geldi.

Sabah Çorlu’da muhtarlarla buluşan Kılıçdaroğlu, öğle yemeğinin ardından Çorlu belediye kültür merkezinin yanında yapımına başlanan kongre ve sanat merkezi binasının açılışına katıldı. Açılışa, Tekirdağ milletvekilleri Faik Öztrak ve Emre Köprülü katılırken, Candan Yüceer’in ameliyatını bu güne denk getirmesi açılışa gelenler arasında, “Candan vekil ilçe kongrelerinde desteklediği adaylar kaybedince mi gelmedi? “yorumlarına neden oldu.

 

Açılışa ayrıca Edirne milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ile Erdin Bircan, Edirne belediye başkanı Recep Gürkan, Lüleburgaz belediye başkanı Emin Halebak, Tekirdağ belediye başkanları ve başkan yardımcıları katıldı.

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANINDAN GAF VE UYGUNSUZ KONUŞMALAR

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından konuşan Çorlu belediye başkanı Ünal Baysan,hükümete ve iktidar partisini hedef alırken,konuşmaları herkes tarafından şaşkınlıkla karşılandı.Konuşmasına başlarken,Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak ve tüm gelenlere hitap ederken, CHP il başkanı Recep Ökten’i hiç telaffuz etmemesi,Kılıçdaroğlu ile Recep Ökten’in göz göze gelmesine neden oldu. Bununla da kalmayan Ünal Baysan,hükümetin asgari ücretini eleştirirken, kendilerinin çalışanlarına asgari ücretin %43’ünü verdiklerini söylemesi şaşkınlık yarattı. Bununla da kalmayan Ünal baysan,kapalı Pazar yeri yaptıklarını söylerken,pazarcılar odası başkanına dönerek, “SENİN İÇİN ÇALIŞIYORUZ ULAN” diye hitap etmesi, Kılıçdaroğlu dahil açılışa gelenler arasında buz gibi bir ortamın oluşmasına neden olup,tepkilere neden oldu.

Açılışa gelen vatandaşlar, “ Ünal Baysan bunu hep yapıyor.belediye başkanı gibi değil,sokak kabadayısı gibi konuşuyor.bu da hoş değil” gibilerinden konuştular.Ünal Baysan’ın bu üslubu,Tekirdağ Atatürk spor salonunda Kadir Albayrak’ın konuşmasını yaparken tüm belediye başkanlarını kürsüye çağırmasının ardından, “bensiz yapamıyor gideyim bari” demesi,tepkilere neden oldu.

KADİR ALBAYRAK’DAN İKTİDAR PARTİSİ SİYASETÇİLERİNE GÖNDERME Tekirdağ kapalı spor salonunda altyapı hizmeti açılışını yapan Kadir Albayrak,Kılıçdaroğlu’na hitaben yaptığı konuşmada, “5 Temmuz 2017’de size sözümüz vardı ve o sözleri yerine getirmenin onuru ve gururunu yaşıyoruz.Bu esnada iş kazalarımız da oldu.İller bankası ve mevcut iktidar bizi engellemek için çok uğraştı ama biz yine de bunu başardık.İller bankası sürekli engel çıkardı.önce para verip fazla verdiklerini söyleyerek bizim elimizdeki tüm parayı aldı.sonra ödeneği kesti.Kredi borçlanması yaptık ve hizmetleri tamamlayarak sözümüzü yerine getirdik.

Bu çalışmalar sırasında iktidar partisine mensup siyasiler,yerel yönetimlerin başarısızlığını umarak bizi hedef aldılar. Biz hizmet yaparken, onların da projeleri vardı.Onların projelerini sayıyorum; Birinci projeleri yerel yönetimlere devamlı yüklenmek, İkinci projeleri, ayaklarına poşet giyip sabırsızlığa teşvik etmek, Üçüncü projeleri balon patlatıp bir takım protestolar yapmak, Dördüncü projeleri, yağmur taşkın ve boru beklentileri, ayaklarına çizme giyip başarısızlık ve kararsızlık belirtmek, Türkiye’nin sıkıntısını, “esnaf zahmet çekiyor” diyerek bizi başarısız göstermektir.

Ben Tekirdağ’ın Kadir abisiyim, Görevi bırakıp giden İstanbul’un kadir abisiyim.2019’a kadar da görevimin başında hizmete devam edeceğiz” Dedi.Tüm belediye başkanları ön sırada otururken,Süleymanpaşa belediye başkanı Ekrem Eşkinat'ın arka sırada partililerin arasında oturması, "ilçe kongresindeki çıkışı sonrası Eşkinat'ı sildiler mi? "türünden yorumlara neden oldu. Genel sekreter Oral Karakaya, TESKİ müdürü Şafak Başa, Japon Jayka kuruluş başkanı ve Japon büyükelçi’nin konuşmansın ardından konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu da, Tekirdağ’ı Türkiye’nin ve Dünyanın en önemli şehirlerinden biri yapmanın yanı sıra, bir sanat merkezi yapmak için desteklerinin süreceğini söyledi. Konuşmalarının ardından toplu açılış ile program son buldu.

Kaynak : Murat Ürtekin