info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakyalı Kadınlardan Eşitlik Hamlesi

Kadın İş Başında Konferansı

" Kadınlar iş başında" sloganıyla yola çıkan Trakya kalite gönülleri, Çorlu'da gövde gösterisine çıkıyor. 29 Kasımda Çorlu Hilton Garden de gerçekleşecek konferansa çok sayıda iş ve siyaset arenasından kadın katılacak.Konferans konusunda yapılan açıklamada; " Trakya bölgesinin önde gelen büyük kurumlarının çalışanları olarak bu bölgedeki küçük ve orta ölçekli firmaların kurumsallığına katkı sağlamak amacı ile KalDer (Türkiye Kalite Derneği) çatısı altında Trakya Kalite Gönüllüleri olarak 2011 yılından bu yana her yıl gönüllü olarak farkı başlıklarda etkinlikler düzenliyoruz. (Eğitim, Konferans, Teknik Gezi, Üniversite bilgilendirme Eğitimleri)

Her yıl en az bir adet farklı temalarda konferans gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ilkini “Değişim’e Kulak Ver” temalı konferansı 03 Mart 2018 de Çorlu da gerçekleştirdik. Bu yıl 2. konferansımızı 29 Kasım tarihinde “Kadın İş Başında” temalı olarak gerçekleştiriyoruz. Temasını özetleyecek olursak; Kadınlar: Dünya Ekonomisinin Değerlendirilmeyen En Büyük Kaynağı Dünya’da eğer kadın istihdamı %1 artarsa GSMH 80 milyar USD artar. Türkiye’de eğer kadınlar ve erkekler ekonomiye eşit katılsaydı kişi başına düşen GSMH %30 daha büyük olurdu.

Rakamlar kadının toplumun kalkınmasındaki önemini böyle açıklıyor. Trakya Kalite Gönüllüleri olarak kadının sadece ekonomik olarak değil politik ve sosyal olarak da güçlenmesinin, kadınların (eşitsiz ve dışlanan) toplumsal konumlarının değişmesi ve bu sayede ekonomik güçlenme ile kadın güçlenmesini sağlamanın faydalarını hatırlatmak istiyoruz. Bu organizasyon ile kadınların güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı sağlamış ve fark yaratmış kadınların başarı hikâyelerini dinleyerek, kadın ve erkek katılımcıların Türkiye’nin bu meselesine ortak olmasını hedeflemekteyiz.

Ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlenmesi, kadının üreterek ve varlığını özgürce ortaya koyarak tüm karar süreçlerinde etkin rol aldığı bir dünyaya bizlerde bu konferans ile katkı sağlamak istiyoruz. Birbirinden değerli konuşmacılarımız “Çalışan Anne Olmak, Karşılaşılan Zorluklar ve Nasıl Bu Zorlukları Aştınız, Kurumunuzdan Örnek Fırsat Eşitliği Uygulamaları, Fırsat Eşitliği için Verilen Özel Destekler, Yönetimde Kadın, Kadın Çalışmaya Neden ve Nasıl Karar Veriyor? Toplum Tabuları ve Siz, Gelecekte Kadını Neler Bekliyor? Genç Kadınlar için Tavsiyeleriniz” başlıklarında tüm katılımcılar ile görüşlerini paylaşacaktır.

Unutmayalım “Cinsiyet Eşitsizliği” problemi sadece kadınların değil ortak problemimizdir. (aynı zamanda bir “Erkek Meselesi” dir.) Konferansımıza bu nedenle herkesin katılımını bekliyoruz.

“ Kadın İş Başında” temalı konferansımız 29 Kasım Perşembe günü saat 13:00-17:00 saatleri arasında Çorlu Hilton Garden Inn Hotel’ de ücretiz olarak gerçekleşecektir " Denilmektedir.

Kaynak : Murat Ürtekin