info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tümkasder Atatürke Mektup Yarışması Düzenliyor

Tümkasder , gelenekselleştirdiği “Atatürk’e Mektup” yarışmasıyla, Atatürk sevgisini perçinlediği gibi genç nesle Gazi Mustafa Kemal’in ilkelerini, ideallerini ve ülke sevgisini aşılamayı hedefliyor.

Murat Çalık, Türk milletinin varoluş destanını yazan Atatürk ismini zihinlere kazımaya azimli olduklarını söyledi. 
Önümüzdeki süreç içinde 23 Nisan 2016 tarihinde son bulmak üzere, yaşları 9 ile 13 arasında değişen çocuklarımızın katılabilecekleri “Atatürk’e Mektup” konulu bir mektup yarışması düzenlediklerini belirten Çalık, tüm çetin şartlara, yokluklara rağmen, “Bağımsız Türkiye ideali” etrafında birleştiren, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması için Kurtuluş Destanımızı yazan başkomutanımızdır” dedi. Çalık, “Biz Atatürk’ü O’nun ilke ve inkılâplarını kendimize yontmadan seviyoruz. 
Atatürk sevgimiz konusunda kimseye bağlı değiliz, hiç kimseye de hesap vermeyiz. Bizi biz yapan değerler, hiç kimsenin de tapulu malı değildir. Bu sevdamızı ve sevgimizi sorgulama, yargılama, hesap sorma gibi boş imalarda bulunan densizlere, arsızlara da şu özlü sözü hatırlatmak isteriz; “Aptala en güzel cevap sükûttur” diye konuştu. Çalık, birinciye tablet, ikinciye altın ve üçüncüye ise Güral Porselen fincan takımı verilecek yarışmanın jüri üyelerinin, etkin ve yetkin 3 öğretmen olacağını, Atatürk sevdasına başka projelerle de hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.
Kaynak : Murat Ürtekin