info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanı Songül Çelik`ten Sert Sözler

Teröre Karşı Net tavır Alınmalı

Vatan Partisi Terör örgütü PKK tarafından Hakkari Yüksekova’da şehit edilen asker eşi ve 11 aylık bebeği için basın açılaması düzenledi.

Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanlığında yapılan açıklamada İlçe Başkanı Songül Çelik “ Herkesi Teröre karşı net tavır almaya çağırdı. HDP’nin terör örgütü PKK’nın meşrulaştırılmış hali olduğunu söyleyerek HDP derhal kapatılmalıdır” dedi.

HDP KAPATILMALIDIR

Yapılan açıklama şöyle: Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcı, asker eşinin kullandığı sivil aracın geçişi esnasında infilak ettirildi. Saldırıda asker eşi ve 11 aylık bebeği yaşamını yitirdi. Bedirhan bebek ve annesini teröre kurban vermek yüreğimizi sızlatıyor. Vatan Partisi olarak acılı ailesine başsağlığı, Şehit düşen asker eşi Nurcan Karakaya ve Bedirhan bebeğe Allahtan rahmet diliyoruz.

Bu saldırının failleri ve destekçileri ortadadır. Seçimlerde HDP’nin barajı aşması için seferberlik ilan edenlerinde bu saldırıda sorumlulukları vardır. Şiddetin kaynağı kim olursa olsun diyerek lafa başlayanlar terörün ve şiddetin kaynağı olan örgütü gizlemeye kalkmaktadırlar. Saldırının kaynağı PKK iken bunun adını bilinçli olarak anmamaktadırlar. Terörü lanetleyen ancak terörün failini ağzına alamayanlara Vatan Partisi olarak tepki gösteriyoruz. HDP Kürt halkının temsilcisi değil, terör örgütü PKK'nın meşrulaştırılmış halidir. O terör örgütünü korumaya, onun rolünü saklamaya, ismini ağzına almamaya çalışan herkes terörist ve terör destekçisidir. Vatan Partisi'nin HDP'nin kapatılması için gerekli bütün delilleri birçok kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunmuştur. Bir kez daha Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ve Adalet Bakanlığı'nı HDP’yi kapatmak için göreve çağırıyoruz.

HEDEF BAKANLAR DEĞİL TÜRKİYE CUMHURİYETİDİR.

Vatan Partisinin yaptığı açıklamasının devamında FETÖ bağlantılı ABD’li papaz Andrew Craig Burunson ve ABD’nin son aldığı yaptırım kararlarını da değerlendirerek, “ ABD’nin ülkemizde suç işlemiş yargılanmakta olan ABD ajanı, FETÖ ve PKK destekçisi sözde rahibi bahane ederek bakanlarımıza yönelik yaptırım kararını almasını kabul etmiyoruz. ABD'nin bu yaptırımları yalnız bakanlarımızı değil Türkiye'yi hedef almaktadır. Yaptırımların ABD hukukunda dahi dayanağı yoktur. Mesele sadece papaz Brunson olayı değildir. Türkiye’nin ABD’nin bu küstah, düşmanca tutumuna karşı vereceği en iyi cevap, derhal İncirlik üssünü ABD uçaklarına kapatmak olmalıdır. ABD'li personelin derhal bu üsleri terk etmesi olmalıdır.

Türkiye Batı Asya ve Avrasya ittifakında yerini almalı. Suriye ile işbirliği yapmalıdır. Artık ABD ve Türkiye stratejik olarak cephe cepheye gelmişlerdir. ABD ile stratejik ortak olan Türkiye değil, PKK ve FETÖ'dür. Hükümetimiz derhal ABD'ye karşı en net tutumu almalıdır. İncirlik ve diğer ABD üsleri Türk Ordusunun denetimi altına alınmalıdır. AKP yapamıyorsa Vatan Partisinin kadroları buna hazırdır” denildi.

Kaynak : Murat Ürtekin