info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatan Partisi`nden Atatürksüz Müfredata Tepki

Vatan Partisinin yurt çapında sürdürdüğü Atatürksüz müfredatına hayır kampanyasının bugünkü adresi Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi oldu.

Çorlu Belediyesi önü Cumhuriyet parkında basın açıklaması düzenleyen partililer, bildiriler dağıttılar, vatandaşlardan imzalar topladılar. Yapılan basın açıklamasında, ‘Yeni eğitim Programı Atatürk ve Cumhuriyet’ten arındırılırken, “Din Kültürü” ve “Değerler Eğitimi” adı altındaki, laiklik ve bilimsellik karşıtı hurafelerle dolu dersler artırılmıştır” denilerek, Vatandaşlar Atatürksüz çağdışı müfredata karşı mücadeleye çağrıldı. Yapılan basın açıklamasını Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanı Songül ÇELİK okudu.

ATATÜRKSÜZ BİRLİK BERABERLİK SAĞLANMAZ

Songül ÇELİK yapılan basın açıklamasında şunları söyledi: Uygulanmasına hemen başlanan “Yeni Müfredat”ta, okul çağındaki çocuklarımıza ve gençlerimize derslerde öğretilmesi gereken Cumhuriyetimiz ve onun kurucusu Atatürk’le ilgili bilgiler, azaltıldı. “Yeni eğitim Programı Atatürk ve Cumhuriyet’ten arındırılırken, “Din Kültürü” ve “Değerler Eğitimi” adı altındaki, laiklik ve bilimsellik karşıtı hurafelerle dolu dersler artırılmıştır. Atatürk’ten arındırılarak bilimsel ve laik niteliği yok edilen bir eğitimle, vatan bütünlüğü ve milletin birliği sağlanmadığı gibi; çağdaş, kalkınan, güçlü ve üreten Türkiye’de kurulamaz. ‘Atatürksüz Müfredat, bilimsel, laik ve çağdaş eğitimin yok edilmesidir. Kısacası, Atatürk ve Cumhuriyet, okulların Eğitim Programından sürülmesi kabul edilemez. AKP Hükümeti 15 yıldır, özelleştirmeyi eğitimde de ve acımasızca uygulayarak Cumhuriyetin hem parasız eğitim ilkesini yok etmiş; hem de okulları, FETÖ ve diğer tarikat ve cemaatlere teslim ederek bilimsel, laik, çağdaş eğitimi ilkesini işlemez hale getirmiştir. Bunlar yetmiyormuş gibi, eğitimi dincileştirmeye ve eğitim programlarından Atatürk’ü, laikliği ve bilimselliği silmeye, Müfredatı değişikliği ile devam etmektedir.

GERİCİ MÜFREDAT UYGULANAMAYACAKTIR

Türk milleti emperyalizme ve din, mezhep, etnik köken vb temelindeki her türlü bölünme ve parçalanma tehdidine karşı milli birliğini ancak Atatürk’te birleşerek sağlayabilir. Bu yüzden, Atatürksüz müfredat, milletin birliğinin yok edilmesidir. Atatürk’ten arındırılarak bilimsel ve laik niteliği yok edilen bir eğitimle, vatan bütünlüğü ve milletin birliği sağlanmadığı gibi; çağdaş, kalkınan, güçlü ve üreten Türkiye’de kurulamaz. Vatan Partisi olarak, yurttaşlarımıza, bu gerici Müfredata son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bildiriyoruz. Bütün yurttaşlarımızı, Vatan Partisi’nin başlattığı bu mücadeleye katılmaya ve destek olmaya çağırıyoruz. İddia ediyoruz, bu Atatürksüz gerici Müfredat uygulanamayacaktır. Üreten ve çağdaş Türkiye bu programın içine sığmaz. Bu programla vatan savaşı da yürütülemez. Ancak millet din, mezhep, tarikat, cemaatler temelinde bölünür diye’ konuşan ÇELİK, sözlerini “Yaşasın tam bağımsız, üreten, kalkınan, çağdaş Türkiye!” “Yaşasın Cumhuriyetin laik, bilimsel, çağdaş, parasız eğitim ilkesi!”diyerek sonlandırdı Gurup basın açıklaması sonrası Atatürksüz müfredata hayır bildirileri dağıttılar,imza toplayarak dağıldılar.

Kaynak : Murat Ürtekin