info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ergene Marmaracık Mahallesi`ne Kazandırılan Hizmetlerin Açılış Yapıldı

Ergene Belediyesi tarafından Marmaracık Mahallesinde yapımı tamamlanan Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Heykeli ve Muhtarlık Binası düzenlenen açılış töreni ile vatandaşların hizmetine girdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören programına Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Güreş Ağası Kani Tezcan, Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız, Nuh Nuhoğlu, Hülya İnci, Belediye Meclis Üyeleri, Marmaracık Eski Belediye Başkanı Hüseyin Bulut, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Yüksel: Er Meydanları, Yiğitlerin Harman Olduğu Yerlerdir, Yiğitliklerin Sergilendiği Yerdir Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Daha önceki yıllarda Velimeşe Belediye Başkanlığı dönemimde geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Velimeşe Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerini, Ergene’nin kurulması ile birlikte Ergene Belediyesi olarak, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan ismi ile devam ettirmekteyiz’ dedi.

Kızılcıklı Mahmut Pehlivan hakkında bilgi veren Yüksel‘ Eski Dünya Şampiyonumuz, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan 1880 Yılında Deliorman Bölgesi’nde Silistre’nin Kızılcık Köyü’nde doğmuştur. 1929 Yılında Anavatan’a göç ederek Eskişehir’e yerleşmiştir. Efsanevi gücü ve güreşleri ile tanınmaktadır. Nakkaşlı Eyüp, Kara Emin, Sebeblili Hüseyin, Madaralı Ahmet gibi döneminin pehlivanlarıyla güreşmiştir. 1908, 1909, 1919, 1922 Yıllarında Amerika'da yaptığı bütün güreşleri, ayrıca Paris'te yaptığı 27 güreşi galibiyetle bitirmiş, ünü dünyaya yayılmıştır.

Cumhuriyet öncesi dönemde Kırkpınar'da başpehlivanlık almıştır. Türkiye'ye geldikten sonra Eskişehir'de edindiği tarla ve ev ile geçinmiş, bir Eskişehirli iken 1931 yılında vefat etmiştir. Bizim yağlı güreşlerimize Kızılcıklı Mahmut Pehlivanın adını verme sebebimiz de; Marmaracık Mahallemizde yaşayan halkımızın çoğunluğunun Bulgaristan’ın Kızılcık Köyünden göç etmiş olmasıdır. Kızılcıklı Mahmut Pehlivan ile aynı köyden olan Marmaracıklılara benim seçimden önce verdiğim sözümdür.

Onlarında talebi üzerine dünyaca ünlü Başpehlivanımız Kızılcıklı Mahmut Pehlivan’ın ismini güreşlerimize vererek adını yaşatmak istedik. Bundan dolayı da son derece mutluyum’ ifadelerine yer verdi. Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Heykelinin açılışının ardından Marmaracık Mahallesi Muhtarlık Binasının açılışı gerçekleştirildiği tören programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Mahalle Muhtarı Yusuf Cinoğlu ‘ Mahallemizde vatandaşlarımızın hizmetine açılan muhtarlık binamızın hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Mahallemize hayırlı, uğurlu olmasının diliyorum’ dedi. Muhtardan sonra söz alan Başkan Yüksel; Marmaracık Mahallemize güzel bir muhtarlık binası kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muhtarlık binası bu mahallemiz için bir ihtiyaçtı, yenilenmesi gerekiyordu. Yeni muhtarlık binamız Marmaracık mahallemize hayırlı olsun’’ diyerek katılımcılarla birlikte açılışı gerçekleştirdi. Kokteylin ardından Marmaracık Mahallesinde, muhtarlık binasının hemen yanında hizmete giren belediye halk ekmek satış noktasında 500 adet ekmek vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

 

Kaynak : Murat Ürtekin