info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

27. Hayrabolu Ayçiçeği Festivali Törenlerle Başladı

27. Hayrabolu Ayçiçeği Festivali törenlerle başladı.

Festival çelenginin tören alanına konulmasıyla başlayan programda saygı duruşu ve istiklal marşı okunması sonrası Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak birer konuşma yaptılar.

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, burada yaptığı konuşmada, Bu yıl Hayrabolu’da 27. Ayçiçeği Festivalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, burada yaptığı konuşmada, “27 yıldır Hayrabolu’da bu etkinlikler devam ediyor.

Biz Başkanlığa geldiğimizden bu yana Ayçiçeği Festivalini hem tarımsal anlamda hem kültürel ve sosyal anlamıyla daha ileri götürmek için birçok çalışmalar yaptık. Festivalimizde Ayçiçeği ile ilgili hasat bayramı yapıyoruz, ayrıca her yıl bir konuyu gündeme alıyoruz.

Bu yıl Hayrabolu'nun geçmişten geleceğe bir fotoğraf sergisi yapıyoruz. 1910 yılından 1980’lere kadar olan 59 fotoğrafımızı seçtik. Dolayısıyla farklılıklarımızı ortaya koymaya başladık. Ama asıl farklılıklarımızı gelecek yıl daha güzel ortaya koyacağız” Dedi. Konuşmanın ardından, festival korteji yürüyüşü, Gencer Savaş ve Bandosu, Meksika halk topluluğu, protokol üyeleri, halk oyunları ekipleri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi.

Festival alanında kurdele kesimi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İlçe Belediye Başkanları, Hayrabolu Belediye Başkanı Altayoğlu ile protokol üyeleri tarafından kesildi. Açılış törenine katılanlar kurulan stantları tek tek ziyaret ettiler. 

Kaynak : Murat Ürtekin