info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı`da Rüzgar Gülü Enerji Santralının Yapımına Başlandı

Kapaklı`da Rüzgar Gülü enerji santrali, yağımına başlanarak,hem belediyenin hem de Kapaklı`nın enerji ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Kapaklı belediye başkanı İrfan Mandalı bu konuda yaptığı açıklamada; "Kapaklı Belediyesi olarak, Belediyemizin ve ilçemizin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla Karlıköy Mahallemizde Rüzgar Gülü Enerji Santrali yapımına başladık. 1000 kw gücünde enerji üretecek olan rüzgar enerjisi santralimizi en yakın sürede tamamlayarak faaliyete geçireceğiz.

“KALICI GELİR ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”

Kapaklımızın her geçen gün büyüyüp gelişerek ihtiyaçlarının arttığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Hemşerilerimizin arzuları artıyor, sosyal projeler çoğalıyor. Yeni sosyal alanlar yapılıyor. O zaman belediye olarak kaynak yaratmak ve tasarruf etmek zorundayız.Bir taraftan tasarruf yaparken diğer yandan kalıcı gelir üretmek zorundayız.Biz Kapaklı Belediyesi olarak hem çevreye ve doğaya duyarlı bir belediyecilik anlayışı ile hem de sürekli artan enerji ihtiyacımızı karşılamak amacıyla büyük bir yatırıma imza atıyoruz.” dedi.

“TÜKETTİĞİMİZ ENERJİYİ KARŞILAYACAĞIZ”

Konuşmasının devamında Başkan Mandalı, “Biz rüzgar bölgesinde yaşıyoruz. Rüzgar enerjisinde teknoloji gelişti. Rüzgâr Gülü Enerji santralinin kurulması için sürekli olan rüzgârların olması gerekiyor. Biz de bölgemizdeki Rüzgâr Gülü Enerji santrali kurabileceğimiz alanları detaylı bir şekilde araştırdık.İlçemize en yakın neresi olabilir ve sağlıklı bir enerji üretimini nasıl, nerede yapabiliriz diye belirlenen alanları inceledik.

Kapaklımızın Karlı Mahallesinin rüzgâr potansiyelinin diğer mahallelerimize göre enerji üretimine daha uygun olduğunu belirledik. İlçemizin gelişimine yönelik önemli yatırımlar yapan bir Belediye olarak, tükettiğimiz enerjiyi karşılamak amacıyla Karlı mahallemizde 770 parselde 1000 KW gücünde Rüzgar Gülü Enerji Santrali yapım çalışmalarına başladık.Üretilen enerji ile Belediyemizin ve kamu kurumlarımızın elektrik giderlerini karşılayacağız ve fazla ürettiğimiz enerjiyi TREDAŞ'a satacağız.

Türkiye’de elektrik enerji üretiminde rüzgâr enerjisinin payı düşük. Belediyemizin bu yatırımıyla birlikte bu seviyenin artırılmasına az da olsa katkı sağlayacağız. En kısa sürede yapımını tamamlayarak ürettiğimiz enerjiyi şebekemize vereceğiz.Tekirdağ'ımıza ve ilçemize hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak : Murat Ürtekin