info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ak Parti Malkara Yönetiminden Teski ve Belediye`ye Ultimatom

Eğer Malkara`ya Sahip Çıkmayacaksanız, Bırakın Bu İşi Biz Yapalım

Ak Parti ilçe teşkilatı adına yerel yönetimler başkanı Gediz Coşkun ve Malkara ilçe başkanı Gökhan Şentürk,TESKİ’NİN yatırım bütçe payından ayrılan payın yetersiz olduğunu söyledi ve sert açıklamalarda bulundular.

Malkara Ak Parti yönetiminden yapılan açıklama şöyledir; 16.11.2016 tarihinde yapılan TESKİ Genel Kurulunda, 2017 yılı Bütçe tasarısı ve yatırım planlarının görüşülmesi ve akabinde AK PARTİLİ BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYELERİMİZİN RED OYUNA karşılık, oy çokluğu ile kabul edilmesi, çok büyük tartışmaları beraberinde getirmiştir.

Söz konusu bütçe tasarısında ilçelere dağılımı konusundaki adaletsizlik gözle görülür bir şekilde dikkat çekmektedir * Yatırım bütçesinden TESKİ’ ye ayrılan toplam 548.330.000 TL’nin sadece 6.800.000 TL’si Malkara ilçesi için ayrılmıştır. Yani, Malkara’ ya, TESKİ’nin toplam bütçesinden ayrılan pay % 1,24’ tür. * 2015 resmi verilerine göre; Tekirdağ nüfusunun 937.910, Malkara nüfusunun da 52.663 olduğu gerçeği ile de hesap yapıldığında, “KİŞİ BAŞI ORTALAMA YATIRIM MİKTARI” 585 TL olması gerekirken, Malkara için bu rakamın sadece 129 TL olması, yapılan adaletsiz dağılımın bir başka göstergesidir. * Bir başka endişe verici tabloyu da sizlerle paylaşmak istiyorum. TESKİ, 548.330.000 TL’lik yatırımların, 301.000.000 TL’ sini dış kredi ile karşılamaktadır.

Bu da; hem öz kaynakların doğru değerlendirilmediği, hem de Büyükşehir’ in hızla bir borç yükü altına sokulduğu gerçeğini bizlere göstermektedir. Hal böyle olunca öz kaynakların nereye ne şekilde harcandığı sorusu akıllara gelmektedir. * Yatırım Bütçesinin % 85’ i devam eden projelerden, %15’ i yeni başlayacak olan projelerden oluşmaktadır. Bu da demek oluyor ki; 2017 yılında Tekirdağ halkı TESKİ’ den bu güne kadar görmediği hizmeti bile, bundan sonra arar hale gelecektir.

Gerek Malkara’mız gerekse Tekirdağ’ımız için daha iyi hizmetleri getirmek ve bölgeye yakışan projelere imza atabilmek mücadelesinde olan biz Malkara AK Parti teşkilatı, göreve geldiğimiz günden bu yana AK Belediyeciliği Malkara halkımıza getirebilmek için gece gündüz demeden hummalı bir çalışma içerisine girmiş bulunmaktayız. Bizler, Malkara’mız için sorun olarak gördüğümüz ve çözüme kavuşturulabileceğine inandığımız eksiklikler ile birlikte, Malkara’ mızı daha ileriye götürebileceğine inandığımız projeleri hayata geçirebilme noktasında, hangi mecrada olursa olsun bu hususları dile getirmenin görev bilinci içerisinde hareket etmekteyiz. Halkımızın hak ettiği hizmetleri alma noktasında ve az önce yukarıda da belirtmiş olduğumuz bütçedeki adaletsizliği gözler önüne serme noktasında diyoruz ki; ‘’Artık Malkara halkı yalanlara kanmamaktadır. Buradan CHP’li belediye başkanlarına, meclis üyelerine sesleniyorum.

Eğer Malkara’ya sahip çıkamayacaksanız, bırakın bu işi biz yapalım..’’ ‘’EĞER MALKARA’YA SAHİP ÇIKAMAYACAKSINIZ, BIRAKIN BU İŞİ BİZ YAPALIM!..’’ Gediz COŞKUN Gökhan ŞENTÜRK AK PARTİ AK PARTİ MALKARA YEREL YÖNETİMLER BAŞKANI MALKARA İLÇE BAŞKANI TESKİ Genel müdürlüğü ve Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanlığının, bütçe dağılımındaki haksızlık konusundaki Ak Parti Malkara ilçe yönetiminin iddialarına ne cevap vereceği merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin