info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bizden Birileri İsimli Yerel Değerlerin Tanıtıldığı Sergi ve Sanat Gecesi Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Toprağımızdan gelen yerel değerler ile sanatçı ruhlarını tanıtmak amacıyla organize edilen “Bizden Birileri” isimli etkinliği 29 Nisan 2017 Cumartesi akşamı saat 20.00’de Kültür Sarayı’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul “Bizden Birileri” isimli etkinliği öncesinde El Sanatları kapsamında yerel değerlerin tanıtıldığı standları gezdi. Malkara Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Başkütük yapmış olduğu açılış konuşmasında; “Sevgili konuklar, değerli Malkaralı sanat severler. Malkara Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Akasya Proje grubunun düzenlemiş olduğu ‘Bizden Birileri’ isimli sanat etkinliğimize hoş geldiniz. Sanatçı, sıradan insanın duyduğu gibi duymayan, onların gördüğünü onlar gibi görmeyen, düşüncelerini farklı bir yönde oluşturup farklı şekilde yorumlayan, sonuçta hissettiklerini kendine göre tasarlayarak eserlerine yansıtıp üretendir.

O, yetenek sahibidir. Herkes gibi duymaz, herkes gibi görmez. Onun nasıl duyduğu bestelediği bir eserde, nasıl gördüğü bir resimde, bir heykelde ya da çektiği bir fotoğrafta, nasıl hissettiği ise sergilediği bir oyunda anlaşılır. Bu akşam burada Malkara’mızın yetiştirdiği çeşitli sanatçılarımızı ve eserlerini göreceğiz. Amacımız insanlarımıza sanatı sevdirmek ve sanatı özendirmektir.

Malkara’da aslında daha nice yetenekli sanatçılarımız ve eserleri vardır. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu tür projelerle hep karşınızda olacağız. Bizlere bu organizasyonda her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Ulaş Yudakul’a çok teşekkür ediyorum. Konuşmamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle bitirmek istiyorum. Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz fakat sanatkar olamazsınız. İyi vakit geçirmeniz temennisiyle tekrar hepinize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

Yapılan açılan konuşmasının ardından Müzik, Edebiyat ve Eski Yöresel Oyunlarımız kapsamında toprağımızdan gelen sanatçılarımız, sergiledikleri performanslar ile izleyicilere keyifli anlar yaşattılar. Toprağımızdan gelen sanatçılarımızın sergiledikleri performansların ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Ben öncelikle burada olduğunuz için siz değerli Malkaralı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bizler için çok güzel bir geceydi. Sizler ayrı bir anlam kattınız. Geçmişimize sahip çıkıp, geleceğimizi elimizde tuttunuz.

Geçmişimize sahip çıkmamız dolayısıyla geleceğimize daha çok sahip olduğumuz anlamlı bir geceydi bizler için. Emeğinize, yüreklerinize, nefeslerinize sağlık diyorum. Bu projede emeği geçen Akasya Grubuna ve Kent Konseyi Kadın Meclisimize ayrıca teşekkür ediyorum. Ciddi anlamda emek harcanmış bir geceydi. Umuyorum ki Kent Konseyi Kadın Meclisimizin sosyal projeleri devam edecek, iletişim kültürünün güçlendiği daha sık iletişim kurduğumuz daha güzel bir Malkara’da hep birlikte olacağız. Ben tekrar emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. ” dedi.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yaptığı konuşmanın ardından, “Bizden Birileri” isimli etikliğinde El Sanatları, Müzik ve Edebiyat ile Eski Yöresel Oyunlarımız adı altında el emeklerini ve gösterilerini sergileyen katılımcılara plaket takdim etti. El Sanatları, Müzik ve Edebiyat ile Eski Yöresel Oyunlarımız adı altında el emeklerini ve gösterilerini sergileyen katılımcılar kendi emeklerini sergileme fırsatı verdiği için Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a memnuniyetlerini dile getirerek, teşekkür ettiler.

Kaynak : Murat Ürtekin