info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Geçici Hayvan Barınağında İncelemelerde Bulundu

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul,Belediye Meclis Üyesi Cem Özkan, Belediye Meclis Üyesi Şinasi Koltuk ve Başkan Yardımcısı İsmail Akkaya ile birlikte Hacıevhat Mahallesi, Gürgen Mevkii’ne giderek yapımına devam edilen geçici hayvan barınağında incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Meclis Üyeleri Cem Özkan, Şinasi Koltuk ve Başkan Yardımcısı İsmail Akkaya yapmış oldukları incelemelerde Belediye Veteriner Hekimi Atilla Bakın’dan geçici hayvan barınağı hakkında detaylı bilgiler aldılar. Başkan Ulaş Yurdakul geçici hayvan barınağı hakkında; “Hacıevhat Mahallesi, Gürgen Mevkii, 83 ada, 5 parselde yer alan geçici hayvan barınağı inşaatımız hızla devam ediyor. Yapımına devam edilen hayvan barınağı yeri 11.279,72 m² alana sahip. İçerisinde ameliyathane, muayenehane, veteriner hekim odası, anestezi odası, mutfak, depo ve banyo tuvaletin yer aldığı yedi ayrı bölümden oluşan idare binası bulunacak.

İçinde özellikle geçici hayvan barınağına gelen hasta hayvanların tedavileri yapıldıktan sonra, sağlıklı olan hayvanların ise kısırlaştırma ameliyatı ve postoperatif bakımı, iç - dış parazit ile kuduz aşıları yapılıp rehabilitasyon işlemi bittikten sonra geçici olarak kalacakları kafesler de bulunuyor. Hayvan barınağımızda tedavileri, kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemleri tamamlanan hayvanlar geçici olarak kafeslerde kalıp 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği tekrardan küpelendikten sonra alındıkları yere bırakılacak. Şuan kafeslerin konulduğu bölümün etrafında parke taş çalışmalarımız yapılıyor. Geçici hayvan barınağı inşaatını en yakın zamanda bitirmek için çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz. Geçici hayvan barınağının işletme ruhsatı için Orman Su İşleri Bakanlığı Tekirdağ Şube Müdürlüğüne başvurusu yapılmış olup, ruhsat alındıktan sonra kanuni olarak hizmetlere başlanılacaktır.” Diyerek açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Murat Ürtekin