info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara`yı Hayvancılığın Başkenti Yapacağız

Malkara Çavuşköy Et Kombina Tesisi ihalesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 1 Şubat 2017 Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin 2. Büyük Tesisi Malkara Çavuşköy Et Kombina Tesisi 55.204 m2’lik alanda; 8.600 m2 et kombina binası, 1600m2 idari bina, 1.600m2 sosyal tesis binası, 162 m2 gübre deposu, 72 m2 trafo binası, 470 m2 su deposu ve 470 m2 kantar binası ile hizmet vereceği alanda Türkiye’nin 2. büyük tesisi olacak.

Türkiye’nin en modern tesisi olarak çevresel hassasiyetler göz önünde bulundurulmuş olup en yeni teknolojiye sahip arıtma tesisi yer alacak. İlçe Ekonomisine Katkısı Malkara Kombina Et Tesisi üretim odaklı gelir düzeyini arttırmaya yönelik Malkara’ya yapılan en büyük yatırımdır. Büyükbaş hayvan sayısında Tekirdağ’daki hayvan sayısının yarısı, küçükbaşta ise üçte birini ilçede bulunmaktadır. Günlük 200 büyükbaş ve 400 küçükbaş hayvan kesimi ile günlük 60 ton et işleme kapasitesine sahip tesis sayesinde Malkara hayvancılığın başkenti olacak. Bu sayede canlı hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan üreticinin kar oranı artacağından refah seviyesi yükselecek.

Üreterek Kazanan Malkara Malkara Kombina Et tesisinin faaliyete geçmesi ile birlikte üretici canlı hayvanını kolundaki bilezik gibi rahatça satışa sunabilecek, pazarlama ve güvenlik sorunu yaşamadan paraya çevirebilecek. Arz talep dengesi içerisinde üretim kapasitesini arttırarak gelir oranını yükseltebilecek.

Trakya’nın tamamından kesim amaçlı olarak tesise canlı hayvan geleceğinden dolayı ilçenin ticaret hayatına olumlu katkısı olacak. İstihdama olan katkısı göz önünde bulundurulduğunda göçün önlenmesine fayda sağlayacak. Ulaş Yurdakul; “Söz Verdiğimiz Gibi” Malkara Kombina Et Tesisi ile Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Üreticimiz damındaki canlı hayvanını eşinin kolundaki bilezik gibi değerlendirebilecektir.” sözünü; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın “Malkara’mız, Trakya’da hayvancılığın başkenti olacaktır.” sözlerini gerçekleştirmenin gururu ile üretici hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Malkara’nın geleceğini değiştirecek olan Kombina Et Tesisinin, yatırım programına alınarak ihale aşamasına gelmesinde katkılarından dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak başta olmak üzere Büyükşehir Meclis Üyeleri ve projenin hazırlanmasında tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin