info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul`dan Anlamlı Ziyaret

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü sebebiyle Belediyesine ait geçici hayvan barınağın ziyaret etti

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü sebebiyle Belediyesine ait geçici hayvan barınağına giderek Belediye veterineri Atilla Bakın ve yetkili personellerden sokak hayvanlarının durumları hakkında bilgiler aldı.

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü sebebiyle Geçici Hayvan Barınağı ziyaretinde Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; "İnsanlar sokakta yiyecek arayan hayvanları görmezden gelmekte ya da çoğu o güzel hayvanlardan rahatsız olmakta, kir ve hastalık bulaşır endişesiyle bazı insanlar onlara dokunmamaktadır.

Oysa onlar mahallenizin görüntüsünü kirletmez, bize hastalık bulaştırmaz. Şehirleşmeyle birlikte yaşam alanlarını ellerinden aldığımız tüm canlılara borcumuz var. Bu borcu en azından onların farkına vararak, onlara zarar vermeyerek ödeyebiliriz.

Sokak hayvanlarının yaşadığı zulme dikkat çekmek için farkındalık çalışmalarının, eylemlerin yapıldığı bugünde, kapınızın önüne bir kap mama, bir kap su bırakmayı, bir sokak hayvanının başını okşamayı, onlarla ortak yaşam alanını paylaştığımızı unutmamayı diliyorum." dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin