info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara`da Öğrenciler Sokakta Kaldı

Tekirdağ İnsanlıkta Sınıfta Kaldı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde kapanan KYK yurdu nedeniyle bazı üniversite öğrencileri sokakta kaldı. Yurtlarda öğrenci sayısının azalması neticesinde yeterli doluluk olmadığı için kapanan KYK yurtlarında, maddi yeterliliği olmayıp, kredi yurtlar kurumuna başvurarak bu yurtlarda kalmayı hak eden öğrencilerin, bu yurtların kapanmasının ardından maddi imkanları da olmadığı için okulu bırakma aşamasına gelmeleri üzüntü yaratırken, bu öğrencilerin mağduriyeti nedeniyle alternatif sunulmaması neticesinde, kış günü okulu bırakma aşamasına gelmesi ile eğitim gelecekleri de tehlikeye girdi.

TEKİRDAĞLI KURUM KURULUŞ YEREL YÖNETİMLER VE SİYASİLER DUYARSIZ MI?

Malkara’da KYK yurdunun kapanmasının ardından bazı öğrencilerin birleşip ev tutmaya çalıştıkları, eşya dahi bulamadıkları, maddi imkânı olmayan içlerinde kızların da olduğu bazı öğrencilerin çaresizlikten arkadaşlarında kaldıkları ve daha fazla rahatsızlık vermemek için okulu bırakmayı düşündükleri ifade ediliyor. Buna rağmen gerek kamu kurum ve kuruluşlardan gerek dernek veya belediyelerden bir destek gelmediği için, TEKİRDAĞ TÜRKİYE’DE BİR AVUÇ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE SAHİP ÇIKMAYAN İL OLARAK BİR AYIBA İMZA ATMA AŞAMASINDA BULUNMAKTADIR.

Haber merkezimizce 20 Ocak 2017 yılında Malkara belediyesinin, “MALKARA’DA HAYIR ÇARŞISI YARDIM ELİ OLMAYA DEVAM EDİYOR” başlıklı haberimizi okuyarak bizlere ulaşan bu öğrenciler ayrıca 57 alay yürüyüşünde Malkara’yı temsil ederek yürüyüşe katılmış, Avrupa şehri olan ve eğitim-öğretime önem veren bir il görüntüsü çizmiş bir yer olarak, bir avuç öğrenciye Tekirdağ olarak sahip çıkmamışlardır.

HARF İNKILABINI TEKİRDAĞ’DA BAŞLATAN ATATÜRK’ÜN MİRASI OLAN ÇOCUKLARIN MALKARA’DA YAŞADIKLARI DRAM, BİR İNSANLIK AYIBIDIR.

En kısa zamanda barınacak yere ihtiyaç duyan geleceğin doktoru, hâkimi, mühendisi gençlerin bu mağduriyetine gerek kamu kurumlarının gerekse yerel yönetimler ile siyasetçilerin ne gibi bir destekte bulunacakları merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin