info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TRakyanın En Büyük Türkiye`nin İkinci Büyük Et Kombina Tesisinin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemizde yapılacak olan Trakya’nın en büyük Türkiye’nin ikinci büyük “Et Kombina Tesisinin” Çavuşköy Mahallesi Ballı Tepe Mevkiinde temel atma töreni gerçekleştirildi.

Et Kombina Tesisi Temel Atma Törenine; Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekillileri Faik Öztrak, Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Geçmiş dönem Belediye Başkanı Birol Kaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Tamer Dodurka, Mehmet Zeki Gürcan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Neşat Erdoğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Ak Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, STK Başkanları, Dernek Başkanları, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Tamer Dodurka ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya konuşmalarının ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul;“ Yaklaşık 3,5 yıllık görev süremizin sonuna geldik.

Görev süremizde geçmişe dönüp baktığımızda sosyal demokrat belediyeciliğin Malkara'da yıllarca hatırlanacağı eserler bıraktığımızı görüyoruz. Bundan önce her belediye başkanımız, her belediye başkan adayımız seçim broşürüne Malkara Otogarı'nın anayol kenarına indirileceğini yazmıştı. Bizler 3,5 yıl gibi kısa bir zamanda Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Otogar Projemizi revize ettik, ihaleye çıkıldı ve bugün otogarımız hemşerilerimizin hizmetinde. Gençlerimizin geleceği ve eğitimi bizim için çok önemli dedik. Orhan Öztrak Ortaokulu'nu Malkara’mıza kazandırdık. Seçimlerden önce Malkara 21. yüzyıla yakışan bir Avrupa kenti olacak, modern bir çarşısı olacak dedik. Şehitlik Caddesi, Hürriyet Caddesi yayalaştırma projesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Prestij Cadde ile 4 yıl önceki çarşıdan çok daha farklı bir Malkara çarşısı inşa ettik. Her alanda tüm hemşerilerimiz için farklı projelerimizi hayata geçirdik. Tüm hemşerilerimizin kanayan yaralarına derman olmaya çalıştık. Özellikle hizmete sunduğumuz Belediye Akademimiz hemşerilerimizin arasındaki siyasi, ekonomik, sosyal farklılıkları ortadan kaldıran hemşerilerimizi hemşerilik bilincinde buluşturup yaşayan bir Malkara için adımlar atmaya başladık. Bugün Belediye Akademimizin 700'ün üzerinde kursiyeri var. Hacıevhat Mahallesi Aile Yaşam Merkezi ile bu kültürel projemizi destekledik. Yine hemşerilerimizle iç içe olacağız demiştik. Kent Konseyi Kadın Meclisimize teşekkür ediyorum. İhtiyaç sahibi tüm hemşerilerimizin heran yanındalar. Yine Malkaramızın tanıtımını sağlayacağız dedik. Gençlik konseyimizle yaptığımız Erasmus Projeleri ile Malkaramızın sadece Türkiye de değil Avrupa'nın değişik şehirlerinde tanıtılmasına vesile olduk.

Sadece belirli zümreler için değil Malkara da ki tüm üreticilerimizi kapsayan büyük projelerimiz oldu. Seçimlerden önce küçükbaş hayvancılığa destek olacağız dediğimizde bazı siyasi rakiplerimiz buna inanmadılar. Koyun Keçi Birliği ile küçükbaş hayvancılığa destek olacak projeleri hayata geçirdik. Yine seçimlerden önce siyasi rakiplerimizin inanmadığı sulama ve gölet projelerimiz vardı. Bugün Çınaraltı Mahallemiz de güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreterek 5.000 dönüm alanı sulayacak Kapalı Sistem Sulama projesini hayata geçirdik. Malkaramıza 5 adet hayvan içme sulama göleti kazandırdık.

Bu yazda bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Malkara’ya hiç bir dönemde yapılmadığı kadar asfalt RSS beton yol, sathi kaplama yol ve parke taş yol çalışmalarını hemşerilerimizin kullanımına sunduk. 3,5 yıldır Malkaralı hemşerilerimiz için var gücümüzle mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz.

Büyükşehir Belediyemiz her sıkıştığımızda bize destek oluyor. Tabi ki bunları yaparken üzüldüğümüz yorulduğumuz zamanlarda oluyor. Gerekli gereksiz birçok eleştiri ve dedikoduyla karşı karşıya kalıyoruz. Bizler sosyal demokrat anlayışıyla insan psikolojisini bilen insanlarız. Kötü dedikodunun gizli hayranlık olduğunu biliyoruz ve sosyal demokrat belediyelerin yaptığı projeleri Malkara’da bize oy vermeyenlerin de kullanımına sunuyoruz. Malkaralı hemşerilerimizin tamamını düşünerek hareket ediyoruz. Bu yüzden bizlere, yaptığımız hizmetlere gizli hayranlık duyan arkadaşlarımızı hizmet yapma yarışına davet ediyoruz. Malkara Belediye'sinin tarihindeki en büyük yatırım olan tek kalemde çıkılan en büyük ihale pazar yerinin yapım ihalesini gerçekleştirdik. Yakın bir zamanda sözleşmesini imzalayarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız ve bugün yine Malkaramız için tarihi bir gün.

Seçimlerden önce Malkara'nın Trakya'da tarım ve hayvancılığın başkenti olacak diye hemşerilerimize söz verdik. Her zaman üreticimizin yanında olduk. Bugün burada attığımız temel sadece Kombina Et Tesisi'nin temeli değil biz bugün burada Malkara'nın Trakya’da tarım ve hayvancılığın başkenti olmasının temelini atıyoruz. Tekirdağ'ın Kadir abisi sloganıyla yola çıktığımız Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak'a sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.

Bu projenin hazırlanmasında ve ihale edilmesinde emek harcayan Büyükşehir Belediyesi'nin tüm bürokratlarına, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım planına girmesinde aktif rol almasında başta İlçe Belediye Başkan arkadaşlarım olmak üzere tüm meclis üyelerime sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Asıl teşekkür etmek istediğim bir konu daha var ve oda Malkaralı hemşerilerim. Bizlere doğduğumuz, büyüdüğümüz, yaşadığımız yer olan memleketimize hizmet etme fırsatı verdikleri için bu güzel projeleri Malkaramıza kazandırma fırsatı verdikleri için bu projelerin, bu hizmetlerin asıl sahibi olan Malkaralı hemşerilerimize bizlere bugüne kadar seçimlerden önce, seçimlerden sonra duydukları güven için ayrıca sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün Malkara'nın tarihinde önemli bir gün. Malkara'nın tarım ve hayvancılığın başkenti olma noktasında temelinin atıldığı gün. Malkaramıza, Tekirdağımıza, Trakya'mıza hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum.

Hepinize selamlar saygılar sunuyorum.” dedi. Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ise; “Malkaramızda bu kadar çok hizmeti olmuş ve bu yatırımları Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizden almış getirmiş Malkara halkının hizmetine sunmuş. Ayrıca kendisinde ilçe belediye başkanı olarak, meclis üyesi arkadaşları ile beraber tarihinin en büyük yatırımına imza attı.” diyerek Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a konuşmasının ardından günün anısına hem Et Kombina Tesisi hem de nazar değmemesi için nazar boncuklu nal hediye etti.

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’nun hediye takdiminin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekillileri Faik Öztrak ve Emre Köprülü konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Et Kombina Tesisi Temel Atma Töreni yapılan kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Programın ardından pilav ayran ikramında bulunuldu.

Kaynak : Murat Ürtekin