info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bir Kısmı Tekirdağlı 15 İşçimiz Irak Kerkük`te Mahsur Kaldı

Bir Kısmı Tekirdağlı 15 İşçimiz Irak Kerkük`te Mahsur Kaldı

Irak Kerkük’te bir kısmı Tekirdağ’dan olmak üzere, işçilerimiz mahsur kaldı. Pasaportlarına el konan işçiler, cezaları ödenmediği ve konsolosluk da sahip çıkmadığı için Türkiye’ye dönüş yapamıyorlar. 

Tekirdağ`ın Muratlı ilçesinden olan Kerkük’deki işçilerden Hamza Yıldırım’dan alınan bilgiye göre, götüren şirketin kendilerini mağdur ettiğini, çalıştıkları parayı ödemediğini ve pasaportlarını almadıklarını iddia etti. Hamza Yıldırım; “Burada çok zor durumdayız. Bizim 15 günlük iznimiz vardı. Bu süre sonunda, şirket daha uzun süre kalış cezasını ödeyeceğini söyledi ama ödemedi. Pasaportlarımız alındı. Mahsur kaldık. Burada silahlar konuşuyor. Konsolosluk bize sahip çıkmıyor. Bir arkadaşımız intihar etti, biz aramızda para toplayıp gönderdik. Televizyonda konsolosluğun yurda gönderildiği söyleniyor ama bu doğru değil. Benim dönüş için sorunum yok ama arkadaşlarımı bırakıp gitmek istemiyorum. 

Yetkililerden bizi umursamayan konsolosluk ile konuşarak sorunu çözmesini ve şirketin bizi mağdur etmesinin hesabının sorulmasını istiyoruz” Dedi. 
IRAK-KERKÜK’DE ZOR DURUMDA KALAN İŞÇİLERİN AKIBETİ HAKKINDA YETKİLİLERİN GEREKLİ MÜDAHALE YAPMASI BEKLENİYOR.
Kaynak : Murat Ürtekin