info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Destek Görmeyen Eczane Kendi Önlemini Aldı

Muratlı’da bir eczane, Koronavirüs salgını sonrası yoğun hasta akınına uğrayan hastaların sosyal mesafe sıkıntısı ve hiçbir kamu ve yerel idarenin kendilerinin korunması için tedbir almadığını görünce, kendi tedbir yolunu kendisi buldu.

Alüminyum çıtalar arasına yerleştirilmiş cam koruma perdesiyle hastalar arasına set oluşturarak sosyal mesafeyi koruyan eczane sahibi, en güzel korunma yöntemini sağlamış oldu. Eczanenin bu görünümünden hastaların da memnun olduğu görülürken, birçok kamu kurumu ve yerel yönetim vezneleri ile banka veznelerini andıran uygulama, hem eczaneye güzel bir görünüm kattı hem de herkesin beğenisini aldı. Bu konuda görüşlerini ifade eden vatandaşlar, Eczaneye her gün onlarca hatta bazen yüzlerce kişi geliyor. Bunların ilaç alıp ödeme yaparken yaşadığı yakın temas neticesinde hem onların gelen müşterilerden hastalık kapma riski hem de onlardan bize bulaşma riski vardı.

Bu uygulamayla oluşacak riski neredeyse yok noktasına getirdiler. Eczane sahibine teşekkür ediyoruz” dediler. Yaşanan maske polemiği nedeniyle bazı eczane çalışanlarının dahi maske bulmakta zorlandığı göz önüne alındığında, bu önlem en güzel korunma olarak takdir topladı. Bu görüntünün diğer eczanelere de ilham olması ve gerekli sosyal mesafeyi onların da sağlaması temenni ediliyor.

Kaynak : Murat Ürtekin