info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Devlet Dikti, Belediyeler Kaderine Terk Etti

Muratlı’nın önceki Kaymakamlarından Mahmut Hersanlıoğlu, B.Karıştıran mevkiinden, Tekirdağ’a (Süleymanpaşa) kadar,5 metre aralıklarla fidan dikme kampanyası başlattı.

Burada hedeflenen proje, Tekirdağ-Muratlı ve B.Karıştıran yolu boyunca, yolcuların güvenliği ve güzel bir yol görüntüsüne sahip olarak yolun her iki tarafını ağaçlandırmaktı.

Bir dönem Ballıhoca eski köprüsü mevkiinin her iki kısmı bu şekilde olup, sürücüler ve yolcular için memnuniyet uyandırıyordu. Bu projeyi başarıyla yerine getiren Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, ağaçların bakım ve sulaması için, burada görev yaptığı sürece bizzat alakadar olmuştu. Yapılan incelemede, bu ağaçların bir kısmı bakımsızlık ve doğa şartlarına direnirken, bir kısmı da kurumaya başlamıştı.

HATTA BAZI TARLA SAHİPLERİ, BU AĞAÇLARI SÖKMÜŞ, BULUNDUKLARI YERİ, İKİ METRE DAHA KAZANABİLMEK İÇİN SÜRMÜŞLER.

Bu projede bulunan bazı Muratlı’dan vatandaşlar, “Mahmut Kaymamak bu yolun iki tarafının güzelleşmesi ve ağaçlardan adeta bir koridor oluşması için büyük mücadele verdi. Hatta her hafta bu ağaçların bakım ve sulaması için bizzat incelemelerde bulunuyordu. Kaymakamlık bunu yaparken, ne Muratlı belediyesi ne de Tekirdağ belediyesi sulama ve bakım için bir çaba sarf etmiyor. Hem büyükşehirin hem Muratlı’nın park ve bahçeler müdürlüğü var ama bunlara bakma zahmetine katlanmıyorlar. Kaymakamlık yaptı, belediye sahip çıkmıyor” Diyorlar.

ÇAM FİDANLARI KADERİNE TERK EDİLDİ.

Kaynak : Murat Ürtekin