info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İnanlı Çeşme Park İşletmecileri: 1 Milyon Lira Harcadık

Bir süre önce, Muratlı İnanlı Çeşmesi mesire alanının kiraya verilerek, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’ın Tekirdağ’ın ilçelerine devasa fotoğraflarını astırarak, “söz verdiğimiz gibi, halkımıza Muratlı ve Ulaş mesire alanlarını açtık” yazarak duyurmasının ardından halkın, “Muratlı mesire alanı 100 yıldır var. Sen ne zaman açtın da para topluyorsun? Muratlı mesire alanı babanın malı mı” diye tepkisini dile getirmiştik.

Haberimizin ardından açıklama yapan ÇEŞMEPARK işletmecileri, “bir dokun bin ah işit” misali açıklamalarda bulundu. 
Bu konudaki eleştirilere açıklık getiren işletmeciler; “biz burayı aldığımızda bu kadar sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorduk. İhale haricinde belediyeye bir sürü para ödedik. 


“TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİÇBİR MASRAF YAPMADI” 
Halktan ve basından edindiğimiz bilgilere göre, Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin burayı kullanılır hale getirdiğini ve bizim belediyenin yaptığı hizmetten neden para aldığımız konusunda tepki göstermişler. 


Biz burayı aldığımızda, sağlam barbekü yoktu. Hepsine bir sürü para ödeyerek yeniden yaptık. Kamelyalar kurarak, hem halkın rahatça oturmasını sağladık hem de gece de eğlencelerine devam edebilmeleri için elektrik sistemi kurduk. Böylece gelen piknikçiler, hem aydınlıkta yiyip içiyor, oyununu oynuyor hem de iletişim imkânı için kurduğumuz prizlerde telefon şarjı ve daha birçok elektrikli aletini kullanıyor. Parkları ve yürüme yollarını onardık ve artık burada insanlar sporunu dahi yapabiliyorlar. Ayrıca burasını trafiğe kapatarak, sarhoş ve tacizcilere fırsat vermeyen ekibimizle aile ortamına kavuşturduk. 
Vatandaşlar aşağıdaki çeşmenin çevresi ile bizim bölümün temizlik ve bakımını mukayese edebilirler 
Tuvaletimiz, modern işletmelerdeki tuvaletler gibi bakımlı ve temiz. Buna rağmen her hafta deterjan kutularını tekme atarak kıran magandalarla uğraşıyoruz. 
YAKLAŞIK BİR MİLYON LİRA (BİR TRİLYON) para harcayarak yatırım yaptık. Paralı yapmasak, ayyaşların, serserilerin, piknikçileri taciz edenlerin önünü kesemezdik. Bize 5 lira çok diyenler oldu. Bizim kurban bayramında yüzlerce kişiden kazandığımız para 8 bin liradır. Onların rahat piknik yapması ve güvende olmaları için çaba gösteren 4 personelimizin maaşı 20 bin liradır. Yani 12 bin lirayı o insanların güvenliği, huzuru, hizmeti ve temizliği için cebimizden ödedik. Burası belediyenin çalışmasıyla değil,10 yıllığına bizim kiralamamız sonucu temizlenip modern kullanıma açıldı. Biz de gerek Muratlı gerekse dışarıdan gelen müşterilere en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dediler. 

 

Kaynak : Murat Ürtekin