info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kooperatif Şoförleri 65 Yaş Uygulamasında Düzenleme İstiyor

Tekirdağ Büyükşehir olunca, toplu taşıma sisteminde Büyükşehir belediye başkanlığının yanlış ve usulsüz uygulamaları tepki çekerken, kooperatif şoförlerinin tepkisi giderek artıyor.

Muratlı - Çorlu kooperatif şoförlerinin Ulaştırma bakanlığının güzergah onay belgesini yok sayarak şoförleri mağdur eden Tekirdağ Büyükşehir belediyesi,önce belediye araçlarını hatlara sokarak kooperatiflerle rekabete girmiş, bu zaman zarfında bir liraya alınan Fen işleri daire başkanlığına ait istasyondan mazot kullanmıştı. Ardından birden normal fiyatın üzerine de çıkarak yolcu taşıma fiyatlarını fahiş orana çekmişti (Çorlu-Tekirdağ arası 7 lirayken,4 liraya düşürdü sonra 8 lira yaptı şimdi 9.5 lira)

Kooperatiflerle anlaşarak araçları büyükşehir toplu taşıma standartlarına uydurdu. Muratlı - Tekirdağ arası lüks araçlarla giden vatandaş, aynı paraya şimdi balık istifi dolu araçla zor şartlarda gider hale geldi. Bu konudan hem kooperatif şoförleri hem de yolcular rahatsız oldu. Çünkü,öğrenci ve en yakın ilçe olduğu için ticari anlamda Tekirdağ - Muratlı arasında vatandaşın eşya koyacak bagajı bile yok. Ama en büyük şikayet, 65 yaş üstü yolcuların sırf keyfi keder bu otobüsleri kullanarak, diğer yolcukların otobüs kullanım haklarını ihlal etmesi oldu.

Bu konuda rahatsızlığını dile getiren Muratlı - Tekirdağ 22 nolu kooperatif şoförlerinden Mehmet Acar, bizler ne engellilerin ne de 65 yaş üstü yolcuların taşınmasına karşı değiliz. Fakat bu durumu abartan,başka yolcuların haklarını ihlal eden, ücretsiz gittikleri halde, "ben yaşlıyım, kalk ben oturacağım" diye parasıyla gidenleri rahatsız eden, sadece ihtiyaç için değil, günde 10 defa, 20 defa sırf can sıkıntısından veya birilerine paket, iddia, at yarışı kuponu götürüp pay alıp kuryelik yapanlar, gereksiz olarak ulaşımı engelleyen, parasıyla giden müşterilerimi mağdur eden 65 yaş üstü kişilere tepkiliyiz.

Elimde gördüğünüz araç kaydında, ücretsiz 117, aktarma 7, indirimli, görevli bilet toplamı iste ücretsizden az olan 115 gösteriyor. Bu 117 ücretsizin çoğunluğunu sürekli Tekirdağ - Muratlı - Yeşilsırt arasında gezen 15-20 kişi oluşturuyor. Şimdiye kadar Tekirdağ'a ve Yeşilsırt'a yolcu bulamazken, korkunç sayıda 65 yaş üstü vatandaş ortaya çıktı. Bunlar yüzünden gerçek engelliler de mağdur oluyorlar. Bir bakıyorsunuz engelli diye binen adam turp gibi, bir de yanında bedava giden refakatçi var. Neredeyse engelli olan refakatçiye refakatçilik yapacak. Bu 65 yaş üstü ve engelli kartlarını büyükşehir neye göre veriyor. Dünyanın hiç bir yerinde bu uygulama yokken,bizde araçlarda herkes bedava gider hale gelmiş. Hadi bırakın ücretsiz gitmeyi, bir çok ilde olduğu gibi, bizde de 65 yaş üstüne kullanım sınırlaması getirilmelidir dedi.

65 yaş üstüne bu kadar tolerans gösteren büyükşehir belediyesinin, engellilerden her yıl güncelleme adı altında para alması, meclis gündemine, meclis insan hakları komisyonuna ve CİMER'E şikayete taşınacak.

Kaynak : Murat Ürtekin