info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kuralları Hiçe Sayan Şoförler Trafiği Felç Ediyor

Yakın bir zamanda Tekirdağ çevre yolu yapıldı.

Ulaştırma Bakanının yaptığı konuşmada, kamyon ve benzeri ağır vasıtaların Muratlı'dan geçmesinin önlenerek, trafiğin rahatlatılmasının sağlandığını söyledi. Buna rağmen, başta tır şoförleri olmak üzere, ağır vasıtalar bu kuralları hiçe sayarak, Muratlı'yı otoban ve konaklama yeri olarak kullanmaya devam ediyorlar.

Toplu taşıma otobüs durakları önüne, yaya geçidi ve kavşakların üzerine, park yapılmaz tabelasını hiçe sayıp yasak park yerine araç bırakan devasa tırlar, Muratlı halkının can güvenliği, ve yaşam alanlarını tehdit etmeyi sürdürüyor. Son olarak Muratlı şehir merkezinde, belediye binasının önündeki saat meydanında dönüş yapamayarak trafiği felç eden tır sürücüsü, tüm sürücülerin tepkisini çekti. Tam da fabrika servislerinin çıkış saatine denk gelen zamanda trafiği kilitleyerek birçok aracın geçişini engelleyen tır şoförüne tepki gösteren servis şoförleri, "ne işi var bu tırın Muratlı içinde? neden çevre yolundan gitmiyor? neden servis saatinde bu trafik ihlaline karşı bir tane trafik polisi yok?" diye isyan ettiler.

KARAYOLLARI VE VALİLİĞE ŞOFÖRLER VE HALKTAN ÇAĞRI...

Kamyonların hala muratlı içinde cirit atmasına tepki gösteren şoför ve vatandaşlar, karayolları ve Valiliğe çağrıda bulundular. Servis şoförleri Karayollarının çevre yolu ve Muratlı girişine yeterli yasak ve yön gösteren tabela koymadığını, tırlar,kamyonlar ve otobüslerin korkusuzca Muratlı şehir merkezini kullandığını, yol boyunda esnafların dükkanının önüne koca tırları çekerek trafiği felç ettiğini, bunun için gerekli tabelalar koyarak cezai işlem uygulanmasını beklediklerini söylerken, vatandaş da servis araçları başta olmak üzere, kural tanımayan şoförlere gerekli protokoller imzalanarak emniyet mensuplarınca cezai işlem uygulanmasını istediler.

ESKİDEN OLDUĞU GİBİ, TRAFİK POLİSLERİNİN SERVİS SAATİNDE BU YERLEDE BULUNARAK CEZAİ İŞLEM YAPMASINI İSTİYORLAR.

Muratlı'nın içinin adeta bir servis güzergahı ve durağı haline geldiğini, Hürriyet meydanının, Atatürk heykelinin önünün, kahvehane önlerinin de durak haline geldiğini, kamera protokolü imzalanmadığı için emniyetin gerekli cezai işlem yapamadığı ortamda, Tekirdağ Valiliğinin UKOME ve toplu taşıma kooperatifleriyle bir araya gelerek bu konuyu çözmesi bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin