info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Belediye Meclis Üyesi Beytullah Ongun`dan Nebi Tepe`ye Gönderme

Koltuğunu Korumak İçin Arsa Tarla Satıyor

Ak Partiden Muratlı Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Yardımcısı Beytullah Ongun, parti binasında Belediye Başkanı aday adaylığını açıklarken, Belediye Başkanı Nebi Tepe'ye sert eleştirilerde bulundu. Beytullah Ongun yaptığı açıklamada; " Bizim siyaset yapmamızdaki tek gayemiz, vatandaşımıza hizmet etmek, halkımıza faydası olmak ve birlikte yaşadığımız insanlara,edinmiş olduğumuz tecrübeler neticesinde katma değer sağlamaktır. Bizim hiçbir zaman makamda ve mevkide gözümüz olmadı. Makam ve mevki sadece hizmet etmenin yolunu açan unsurlardır. Biz daha iyi hizmetin siyaset aracılığıyla belirli makam ve mevkilere gelerek yapılacağına inanmış insanlarız. 2003 yılından beri partimizin neferi olduk. Belediye Meclis üyeliğim süresince, belediyede bütçeden yapılan hizmetlere kadar nerelere kullanıldığını gördük. Bizler mevcut bütçe ile şu anki belediye yönetiminin hizmetlerinin yeterli olmadığını gördük ve bu yola baş koyduk. Muratlı Belediyesi, mevcut bütçeyle hizmete dair hiçbir şey yapmıyor. Muhalefet partileri hükümetten belediyeye bir şey gelmediğini söylüyor. Bu doğru değil. Devletimiz nüfusa göre bütçe gönderiyor.İller bankası tarafından gönderilen bütçe olmasa, Muratlı Belediyesi çalışanlarının maaşlarını bile ödeyemez. Seçimler yaklaştıkça Belediye Başkanı Nebi Tepe koltuğunu korumak maksadıyla kaybetmemek için belediyeye ait arsaları ve bir kısım tarlaları satarak bunlarla seçim yatırımları olarak değerlendirmiş ve yollara paket taş döşemiştir. Bu paket taşlar daha bir ya da iki yıl geçmeden çöp olarak değişik yerlere atılmıştır. Bu kadar büyük bir kaynak, Muratlı'ya katma değer yatırımlarda kullanılmamıştır. Zihniyetin tek amacı, ben bu koltukta nasıl kalabilirim, uzun süre bu makamda nasıl oturabilirim düşüncesidir.

Bunun haricinde Muratlı'nın ihtiyaçlarıyla ilgili, vatandaşın sıkıntılarıyla ilgili herhangi bir dertleri ve tasaları yoktur. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği çok güzel bir söz var. Biz aşığız dediğinde, yaşına bakınca bu söylemi baştan farklı düşünmüştüm. Ama Belediye meclis üyeliğim esnasında bu sözün anlamını çok iyi anladım. Hakikaten insanda aşk ve sevda yoksa milletine, vatanına, vatandaşına ve şehrine karşı bir yükümlülğü ve sorumluluk duygusu yoksa, oralara hizmet etme,faydalı olma niyeti de gütmüyor demektir. Bunu Muratlı Belediyesinde yaşıyorum.

Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe 25 yılda vatandaşın sorunlarını ve sıkıntılarını gidermek maksadıyla herhangi bir proje veya planlama gerçekleştirmemiştir. Bizler bu eksiklikleri görüp giderme gayretiyle yola çıktık. Muratlı'nın kaynaklarını günü kurtarmak için değil, kılı kırk yararak yapılacak planlar çerçevesinde kullanarak ve Ak Parti olarak,iktidar partisi olmanın avantajlarını kullanarak birçok sosyal içerikli projeleri hayata geçireceğiz. Bizler Ak Parti neferleri olarak bu uğurda çaba sarf etmekten asla geri durmayacağız.Biz, çözümsüzlüğün değil çözümün peşindeyiz. Bizim hedefimiz her zaman gönül belediyeciliği olmuştur. Durmak yok yola devam" dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin