info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Belediyesi Kar Yağışında Sınıfta Kaldı

Kar yağışının şiddetli olacağı ve gerekli tedbirlerin alınması için günlerdir uyarı yapılmasına rağmen, Muratlı belediyesi bu konuda gerekli çalışmayı yapmadı.

Bazı sokakların sadece kaba karları kepçe ile sıyrılırken, kepçenin sıyırdığı kar yığınları, hem vatandaşa hem esnafa engel oldu. Bu hava muhalefetinde ne belediye başkanı ne de başkan yardımcısını gören olmazken, sadece belediye meclis üyesi Varol Türel’in vatandaşın sorunlarını dinlediği görüldü.

-Toplam dört tane ana cadde kaldırımı olduğu halde, esnaf ve vatandaş kaldırımlardaki buzu kendi imkânlarıyla almaya çalıştı. -Belediye temizlik ekipleri, esnafa çöplerini dışarı çıkarmalarını ve Cumartesi saat dörtte alacağını söylemesine rağmen, Cuma gününden Pazar günü de dâhil olmak üzere üç gündür çöpler alınmadı.

-Daha önce gündeme getirdiğimiz belediye binasının çevresindeki kaldırımların dahi temizlenmemesi ile ilgili, “vatandaş kazındığı zaman kayarız” mazeretiyle aldırmadıklarını ifade edenler, tuz atıldığı zaman buz tutmayacağını ve kaymaya neden olmayacağını göz ardı etti.

-Her tarafta aç köpekler dolaşıyor ve bu hayvanlara kimse sahip çıkmadığı gibi, aç hayvanlar çaresizlikten saldırgan olabilir korkusuyla vatandaş tedirgin. Kendi işini kendi görmek zorunda kalan, kendi dükkânı önündeki kar ve buzu kendisi temizlemek zorunda kalan, çöpler alınmadığı için mağdur olan esnaf, muhatap bulamamaktan şikâyetçi olurken, “kimi kime şikâyet edeceğiz” demekteler. Muratlı belediyesi kış şartlarında sınıfta kaldı.

Kaynak : Murat Ürtekin