info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Çarşı Esnafından Tepki

Burası Pazar yerimi Kamu Alanımı

Muratlı çarşı esnafı, son zamanlarda Ecevit parkı ile Muratlı eski yüksekokul arasındaki alanın önüne gelenin ticari alanı gibi kullanılmasına tepkili. Önce panayır alanı gibi çeşitli oyun aletleri kurularak kullanılıp ardından adeta bir manav alanına dönüşen meydan, şimdi de bir otomobil satış galerisine dönüşünce, çarşı esnafı isyan etti.

Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar," Önce panayır oyuncakları kurdular. Ardından sebze-meyve pazarına dönüştü. Fakat son yapılan, çarşı esnafı olarak bizlerde şaşkınlık yarattı. Herkes emlakçılık, galericilik yaparken, birilerinin bu işi meydanda araba pazarına çevirmesi, belediye ve yetkililerin buna ticari olarak göz yumduğu veya kiraladığı anlamına gelir. Dükkan tutup vergi veren Muratlı esnafı bu kadar masrafı öderken, bu görüntüler esnafı adeta enayi yerine koymak oluyor. Üstelik burası devlete ait kamu arazisi. Belediye nasıl böyle bir şeye müsade ediyor? Nerede zabıtalar? Nerede yetkililer? " Diyorlar.

SORUMLU BÜYÜKŞEHİR Mİ,MURATLI BELEDİYESİ Mİ,MURATLI KAYMAKAMLIĞI MI?

Bu alanın bir kısmının Ana Cadde statüsü nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir belediyesine ait olduğu, bir kısmının da da kamu arazisi olup Muratlı Kaymakamlığı alanı olduğu söylenmekte olup, Muratlı Belediyesinin yetki alanında olmaması sebebiyle usulsüz olarak burayı kiraya verip vermediği, eğer öyleyse, sorumlular hakkında işlem yapılıp yapılmayacağı, bu işgaliye veya kiralamadan, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak,Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe ve Muratlı Kaymakamı Altan Demirayak'ın bilgisi olup olmadığı merak ediliyor.

Kaynak : Murat Ürtekin