info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Hıdrellez Şenlikleri Tatsız Geçti

Ekrem Eşkinat`ın Süleymanpaşa belediye başkanlığını kaybetmesinin ve yeni Tekirdağ Kiraz Festivalini Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel`in yapmasıyla, büyük bir maddi israf önlendi.

1.2 milyon lira gibi büyük bir harcamanın Kiraz Festivalinin merkez ilçe tarafından yapılmasıyla, diğer ilçeler tarafından bu para kullanılmayıp, Süleymanpaşa belediye çalışanlarının maaşlarına harcanması, " her ilçe kendi yağıyla kavrulsun " iması oluşturuldu. Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin de katkı yapmayıp, Kadir Albayrak'ın Hıdrellez törenlerine de katılmaması, şaşkınlıkla karşılanırken, iki belediye arasında soğuk rüzgarlar mı esiyor? Sorusunu gündeme getirdi. Hıdrellez şenliklerinin ilk gününde, televizyonda Çarkıfelek yarışmasının renkli siması Necmettin Uca, izleyicilere keyifli dakikalar yaşatırken, izleyici sayısının az olması büyük üzüntü yarattı.

Hıdrellez şenliklerinde, geçmiş yılların aksine Tekirdağ milletvekili İlhami Özcan Aygün haricinde, hiç bir milletvekili, Kadir Albayrak dahil hiç bir belediye başkanı ve CHP il idaresinden kimsenin olmaması şaşkınlıkla karşılandı. İkinci günde Buray'ın sahne almasıyla izleyici sayısı artarken, alt sanatçı olmaması, programın saat 23.00 de bitmesi izleyiciler tarafından tepki ve şaşkınlıkla karşılanırken, " Muratlı belediyesi doğru dürüst sanatçı getiremiyorsa, bir daha Hıdrellezi yapmasınlar. Artık HIDRELLEZ FESTİVALİNİN TADI TUZU KALMADI " Dediler.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ HER ETKİNLİĞE BÜYÜK KÜÇÜK DEMEDEN KATILIRKEN, MURATLI HIDRELLEZ FESTİVALİNE KATILMAMASI, VATANDAŞLAR TARAFINDAN " MURATLI HALKINA AYRIMCILIK VE SAYGISIZLIK OLARAK KABUL EDİLİRKEN, MİLLETVEKİLLERİNE DE TEPKİ VARDI. FAİK ÖZTRAK'IN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLMASI, YOĞUN PROGRAMI NEDENİYLE GELEMEMESİ ANLAYIŞLA KARŞILANIRKEN, CANDAN YÜCEER'İN KATILMAMASI DA TEPKİ ÇEKTİ.

VATANDAŞLAR, " BU VEKİL NERENİN VEKİLİ,TEKİRDAĞ VEKİLİ DEĞİL Mİ? MURATLI'YA ANCAK GENEL BAŞKAN GELİNCE Mİ GELECEK? EĞER ÖZEL GÜNÜMÜZDE GELMİYORSA HİÇ GELMESİN.TEKİRDAĞ ÇERKEZKÖY'DEN İBARET DEĞİLDİR.

BÖYLE VEKİL İSTEMİYORUZ. VEKİLLER O KADAR PARA ALIYORLAR, DESTEK OLUP BİR DOĞRU DÜRÜST SANATÇI EKİBİ GETİREMİYORLAR MI?" DİYE TEPKİ GÖSTERDİLER.

Gelecek yıl da bu şekilde olursa, hıdrelleze katılım olmayacak gibi görünüyor.

Kaynak : Murat Ürtekin