info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Kaymakamı İ.Altan Demirayak; Kurbanda Fakir Fukarayı Gözetin

Muratlı Kaymakamlığı,Kurban bayramı münasebetiyle,Muratlı Parkta bir bayramlaşma merasimi düzenledi.

Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Belediye başkanı, kamu kurumu idarecileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti mensuplarının katıldığı bayram programında,günün anlam ve önemine değinen. İ.Altan Demirayak; " Esasen kurban,Allah'a yakınlaşmak ve Allah'ın rızasını kazanmak için, maddi bir yükümlülükte bulunmaktır ve hepsinden önemlisi, bu maddi yükümlülüğü paylaşmaktır. Fakir - fukaraya, garip - gurebaya yansıtmaktır. Bizim de her yıl kurban bayramlarında en çok önemsediğimiz husus, hem dinimizin hem kültürümüzün bir gereği olarak, dayanışma ve yardımlaşmamızın en önemli unsuru olan fakir ve fukaranın gözetilmesi olmalıdır ve bu anlayış içerisinde bir kurban bayramı yaşamayı Cenab-ı Hak'dan niyaz ediyorum.

 

Hakikaten kurban ibadetinin de, biz müminler için fevkalade önemli olduğunu biliyoruz. Hz.İbrahim'in fedakarlığı ve Hz.İsmail'in teslimiyeti karşısında, Allah-ü Teala'nın bize sunmuş olduğu bir mükafattır ve bunun gerektirdiği bilinç içerisinde, Allah'a daha fazla yakınlaşmak için ibadetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu bayram dolayısıyla, yapmış olduğumuz ibadetlerin, kesmiş olduğumuz kurbanların kabul olmasını Allah'dan niyaz ediyorum. Küskünlüklerin, dargınlıkların son bulduğu, birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde bir bayram yaşamanız dileğiyle, hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, iyi bayramlar diliyorum " Dedi.

Ardından, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Devlet hastanesi ve şehit aileleri ziyaret edilerek bayram programı sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin