info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Kaymakamı`ndan İbretlik Mesaj

Kurban Bayramları Fakir Fukaranın Gözetildiği Maddi Yükümlülüktür.

Muratlı Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, Kurban Bayramı vesilesiyle, Muratlı Parkta yaptığı konuşma ile bir kez daha fark yaratmayı, halkın saygı ve sevgisini en üst seviyede kazanmayı başardı. Alışılagelmiş konuşmaların aksine, Kurban Bayramının önemine değinen Kaymakam Demirayak, Kurban Bayramının sadece bayramlaşma ve kurban kesme olmadığını, kurbanların sadece evinde yemek için kesilmemesi gerektiğini en iyi şekilde ifade ederek, kesilen kurbanların maddi yükümlülüğün yanında, fakir fukarayı sevindirmenin, ihtiyaç sahiplerini mutlu etmenin, kesilen kurbanın her parçasının fakir fukaraya dağıtılmasıyla, kurbanın gerçek vecibesinin yerine getirileceğini vurgulayarak, bayramlaşmaya gelenlerin gönlünde bir kez daha adeta taht kurdu.

Kaymakam Demirayak yaptığı konuşmada; “Bugün Muratlı’mızda hep birlikte Mübarek Kurban Bayramına erişmenin ve bayramın manevi atmosferini hep birlikte teneffüs etmenin huzurunu, mutluluğunu ve memnuniyetini yaşamaktayız. Bu bayramın ülkemize, milletimize huzur, esenlik ve barış getirmesini Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum. Daha nice bayramlara birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde erişebilmeyi diliyorum. Dini bayramlarımız bizim inancımıza, geleneklerimize göre çok özel ve müstesna günlerimizdir. Sevgi, Barış, hoşgörü temelinde, birlik,beraberlik,dayanışma ve bütünlük gösterdiğimiz, her türlü küskünlük ve dargınlıkların son bulduğu, özel ve müstesna günlerimizdir ve bu şekliyle de kutlanmaktadır.

Muratlı’mızda sizlerle birlikte 5. Yılımda ve 5. Kez bir Kurban Bayramı icra etmekteyiz. Memnuniyetle ifade ediyorum ki, her bayram programında bütünlük içerisinde bayramımızı idrak etmekteyiz. Kurban Bayramı bizim için çok ehemmiyetli bir değere sahiptir. Kurban kelime anlamı olarak yakınlık-yakınlaşmak demektir. Kurban ibadeti de bizim inancımıza göre, Allah’ın rızasını kazanmak için Allah’a yakınlaşmak için bir maddi yükümlülükte bulunmak ve bu maddi yükümlülüğü paylaşmaktır.

Dolayısıyla kurban bayramları her yıl fakir fukaranın daha fazla gözetildiği ve bu maddi yükümlülüğün fakir fukara ile paylaşıldığı önemli, müstesna günlerimiz olmalıdır diye düşünüyoruz. Bu duyarlılık ve anlayış içerisinde kurban bayramlarımızı idrak etmekteyiz. İnşallah bundan sonraki kurban bayramlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde erişebilmeyi diliyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” Dedi. Kurban Bayramı programı, Jandarma,Emniyet Müdürlüğü ve şehit ailelerini ziyaretle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin