info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Sıra Dükkanlar Esnafından Büyükşehir Zabıtaya Tepki

Güçleri Gariban Esnafa Yetiyor

Muratlı esnafının, Tekirdağ büyükşehir belediyesi zabıta dairesine öfkesi dinmiyor. Tekirdağ büyükşehir belediyesinin her konuda kurumsal mağazalar ve torpilli esnafı kolladığını söyleyen Muratlı esnafı, kendilerini mağdur eden Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak ile kendilerine sahip çıkmayıp aynı oranda zorluk çıkaran Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe ile başkan yardımcısı Ufuk Gençtürk’e seçimde hesap soracaklarını söylüyorlar.

Belediyenin kurumsal marketler ve torpilli esnaflar ile kendi aralarında ayrımcılık yapıldığını söyleyen esnaflar; “Tekirdağ büyükşehir belediyesi zabıta ekipleri, bizlere gelerek tabelalarımızı kestirtti. Fakat kurumsal marketler ile bazı esnaflara dokunmadılar. Bunun adı ayrımcılıktır. Bunun adı çifte standarttır. Bir kural varsa bu herkese uygulanmalıdır. Gariban esnafa(vur abalıya) zihniyetiyle ayrımcılık yapılmaz. Bunun hesabı elbet seçimde sorulur. Eğer bir nebze utanma duyguları varsa seçimde oy istemeye gelmezler” diyorlar. Geçtiğimiz aylarda da bir işletmeci, Muratlı’da birçok dükkânın kaldırım işgali yapmasına, caddelerde kahve ve çay ocağı ihlali yapıp yaya geçitlerini engellemesine ve kurumsal marketlerin önlerindeki kaldırımların adeta kapatılmasına rağmen kendileri trafiğe kapalı alandaki işletmesinin kenarına fidan koyduğu için sadece Anadolulu olduğundan ayrımcılık yapıldığı ve defalarca ceza kesildiği için tepki göstermişti.

Muratlı esnafı çifte standarda ve kurumsal marketlerin neden dokunulmaz olduğuna tepki gösteriyor; “Ne olacak bizim halimiz? Bu adil mi?”Diyorlar. Bu arada büyükşehirin yetkisinde olmasına rağmen, zaten işleri çok olup personeli az olan Muratlı belediye zabıtalarının büyükşehir zabıtasının işini de yapmak zorunda kalması, büyükşehir zabıtasının Muratlı’da sahalarda biraz daha çalışması ve böylece Muratlı zabıtasının da işini rahatça yapmasına imkân verilmesi bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin