info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Pazarcılardan Muratlı Belediyesi`ne Tepki

Ekmeğimizle Oynamayın

Muratlı’da tezgâh açan pazarcıların, Muratlı belediyesine tepkisi bitmiyor. Kendilerine haksızlık ve yanlış yapıldığını ifade eden pazarcılar; “Bu kaçıncı oluyor? Muratlı Belediyesinin bizimle bir zoru varsa, açıkça söylesin, biz de Muratlı’ya artık tezgâh açmayalım.

1-Doğru dürüst hadi kapalıdan umudumuzu kestik, açık bir Pazar yeri, yok.

2-Binlerce liralık Pazar tezgahlarımızı muhafaza yerimiz de yok.

3-Bunlar da yetmezmiş gibi, HER BAYRAMDA, YILBAŞINDA BİZİM TEZGâH AÇMAMIZA İZİN VERMEYEREK EKMEĞİMİZLE OYNUYORLAR. BİZLER YER PARAMIZI ÖDÜYORUZ.O DA YETMİYOR, HER HAFTA METREYE GÖRE TEZGAH İŞGALİYE PARASI VERİYORUZ.ELİMİZE BİR ADET POŞET TUTUŞTURUP, PARA ALIYORLAR.ETKİNLİKTE, FESTİVALDE DAYATMA BİLET SATIYORLAR SONRA DA “TEZGAH AÇMAYACAKSIN” DİYE EKMEĞİMİZLE OYNUYORLA” Diye tepki gösteriyorlar. NEBİ TEPE; “KENDİ ESNAFIM AÇACAK” Muratlı Belediye başkanı Nebi Tepe de kararın doğru olduğunu açıkladı ve Yılbaşı öncesi salı günü Muratlılı esnafın tezgâh açacağını söyledi.

MURATLI HALKI DA TEPKİLİ;

1. “KİM BU KENDİ ESNAFIN KİMLERİ KAZANDIRIYORSUNUZ?

2. “TEKİRDAĞ SALI PAZARINA GİDECEĞİZ” Muratlılı vatandaşlar, kendi esnafım tezgâh açacak diye, belirli kişilerin, Belediye başkanı ve başkan yardımcısına yakın kişilerin kazandırılmak istediğini ifade ederek, şunları söyledi; “Belediye başkanını için bu esnafların kazandırılması neden önemli? Başkan kaç senedir o koltukta oturuyor. Kendisi süper emekli oldu parası çok. Biz üç kuruş para kazanıyoruz. Başkan pazarcılara tezgâh açtırmayarak bir liralık sebze-meyveyi beş liraya almaya bizleri zorluyor? Kimleri kazandırmaya çalışıyor.

Kimleri kolluyor?

- Biz de Süleymanpaşa Salı pazarına 15 lira YOL PARASI VERİR, ORADAN UCUZ SEBZE-MEYVE, ÇEREZ VE YILBAŞI HEDİYELERİMİZİ ALIRIZ. BAŞKAN VE BAŞKAN YARDIMCILARININ YAKININA, DOSTUNA, AKRABASINA PARA KAZANDIRMAYIZ. BU NASIL ANLAYIŞ? VATANDAŞINI, ESNAFI MAĞDUR EDEN BELEDİYE Mİ OLUR? Diyorlar.

PAZARCILAR; “YILBAŞI ERTESİ MÜŞTERİ Mİ OLUR? Pazarcı esnafı da bu konuda belediyeye tepkili; “Siz yılbaşı günü ve ertesi kendi esnafım diyerek tezgâh açtırmayacaksınız, tepki gelince, çarşamba günü açabilirsiniz diyeceksiniz. Bu nasıl bir zihniyet? Millet Yılbaşı günü eğlenecek, ertesi gün nasıl pazara gelecek? Bu resmen pazarcılarla ve vatandaşla dalga geçmektir. Salı günü izin vermedikten sonra, Çarşamba’nın ne anlamı var?” Dediler.

MURATLI PAZARI KALDIRILIYOR MU? Pazarcılar ve pazarcılar odası, Muratlı belediye başkanlığının pazarcılara karşı tutumuna karşı ciddi kararlar aşamasına geldi. Pazarcıların ve pazarcılar odasının karar dedikodularından bazıları şöyle?

1-Bir aydan altı aya kadar Muratlı’ya Pazar açmama boykotu,

2-El ilanı bastırarak halka belediyenin vatandaşın alışveriş hakkını engellediğini duyurma,

3-toplu imza ile Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanlığına, Valiliğe ve Kaymakamlığa şikâyet etme gibi birçok protesto şeklini düşünüyorlar.

Tekirdağ Pazarcılar odasının, yılbaşından sonra bu konuda bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin