info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Görme Engelliler Derneği Başkanı Kemal Yıldız, Büyükşehir Engelli Haklarımızı Gasp Ediyor

Tekirdağ 6 nokta görme engelliler derneği Kemal Yıldız, Tekirdağ büyükşehir belediyesinin Muratlı’da yapmış olduğu yaya kaldırımlarıyla görme engellilerin kullanım şeritlerini iptal ederek engellilerin kullanım haklarını gasp ettiğini, yaralanma ve ölümlere neden olabileceğini söyledi.

Engelli uyum yasasına göre, yol ve kaldırım ile belediyelerin ve kamu kurumlarının imar düzenleme çalışmaları yaparak, engellilerin kullanılmasına uygun hale getirilmesi zorunludur. Buna istinaden belediyelerin de yol ve kaldırımları engellilerin kullanımına uygun hale getirmesi kanun ile zorunlu kılınmıştır. Buna rağmen Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanlığı, Muratlı’da kaldırımları beton dökme yoluyla yeniden düzenlemiş, kaldırım altında bulunan elektrik ve telefon kabloları ile doğalgaz hatlarının olası arıza sebebiyle onarım yapmasını da engeller hale getirmekle kalmamış, kaldırımların tam ortasında mecburi olarak yapmakla yükümlü olduğu görme engellilerin sarı şeridini de ortadan kaldırarak engelli uyum yasasını hiçe saymakla kalmadığı gibi, görme engellilerin de yaralanma ve ölümle sonuçlanacak bir kazaya sebep olma riskini arttırmıştır.

BÜYÜKŞEHİR SORUŞTURMA VE TAZMİNATA MARUZ KALABİLİR

Tekirdağ büyükşehir belediyesi, engelli uyum yasasını ihlalle İçişleri Bakanlığı, Valilik ve Muratlı Kaymakamlığı tarafından soruşturmaya maruz kalabileceği gibi, görme engelliler tarafından açılacak engelli uyum yasasına istinaden hayati riske neden olduğu için açılacak davalarda tazminat davalarıyla karşı karşıya kalabilir. Özel günlerde mesaj yayınlamasıyla tanınan ama mesajlarının aksine toplumun, STK ve derneklerin sorunları için çaba göstermeyen Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanının, Tekirdağ 6 nokta görme engelliler dernek başkanı Kemal Yıldız’ın bu isyanına ne cevap vereceği,Muratlı Kaymakamlığı ve Tekirdağ Valiliğinin bu konuda ne gibi girişim ve yaptırımda bulunacağı merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin