info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tekirdağ Gökkuşağının 7 Rengini Yaşayan Turizm Şehridir

Tekirdağ kültür ve turizm müdürlüğü, yörenin doğal güzelliklerini renk ve görsel olarak yansıtmak için uzun süredir lavanta ve Ayçiçeği tarlalarında çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Bu etkinliklerin Muratlı ayağında “Tekirdağ’ın sarı gelini” olarak anılan ayçiçeğine vurgu yapmak ve bu güzelliği tüm Türkiye’ye tanıtmak için Muratlı ilçesi Ballıhoca mahallesinde ayçiçeği defilesi gerçekleştirdi.

Tekirdağ Valiliği nezdinde başarılı organizasyonlara imza atan Tekirdağ kültür ve turizm müdürlüğü, Tekirdağ’ın her ilçesinde bu tür etkinlikler gerçekleştiriyor. Muratlı Ballıhoca mahallesinde, Şenol Büyükişcan’a ait lavanta ve Ayçiçek tarlasında adeta festival havasında gerçekleştirilen defileli organizasyonda bir renk cümbüşü yaşandı. Defile esnasında, kültür ve turizm müdürlüğü halk oyunları ekibi büyük ilgi görürken, davetliler bu oyunları büyük bir keyifle izledi. Açılışta konuşan Kültür ve turizm müdürü Ahmet Hacıoğlu; “şehrimiz gökkuşağının 7 rengini yansıtan yapıya sahip bir turizm cennetidir.

Lavantanın moru, ayçiçeğinin sarısı, denizin mavisi,kırların yeşili, buğday başaklarının kızılı, karpuz tarlalarının alacası, kirazların çeşitli tonları ile adeta renk defilesini görmek mümkündür. Bizler de doğanın güzelliği ile insanın güzelliğini bir araya getirerek, kapalı stüdyolar yerine doğanın kucağında bir defile gerçekleştirdik. İstanbul çok yakınımızda olmasına rağmen, bu güzelliklerin farkında değil. Güzel Türkiye’min tüm insanlarını güzel Tekirdağ’ımızda görmek, onları gerek doğası gerek turizmi gerekse lezzetleriyle buluşturmak için ilimize davet ediyoruz. Bu güzel doğayı, tarihi ve kültürü görmek tüm ülkemin insanlarının hakkıdır.

Bu organizasyonda emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum” Dedi. Defileli ayçiçeği etkinliği, toplu fotoğraf çekimi ve ikramlar ile sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin