info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ - Muratlı Karayolunda Milyonluk Kamu Zararı

Tekirdağ-Muratlı karayolu için, onlarca yıldır kazılıp bölünmüş yol yapılacağı söylenmesine rağmen, bir türlü karayolu yapılamadı.

Her yıl onlarca defa yapılan yol, en ufak yağmur ve kar yağması sonucu delik deşik olmaya devam ederken, yaklaşık 20 kilometrelik yolun yama usulüyle defalarca kaplama asfalt yapılması için harcanan paralar boşa gidiyor. KARAYOLLARI VE SİYASİLERİN YORUMU; “ÖDENEK YOK”

Yıllardır yapılmayan Süleymanpaşa-Muratlı-Karıştıran yol güzergâhı, “ödenek yok” denerek tamamlanmıyor. “ÖDENEK YOK” DİYE YAPILMAYAN YOLA, HER YIL ONLARCA DEFA KISMİ ASFALT VE YAMA YOLUYLA HARCANAN MEBLANIN TOPLAM MALİYETİYLE, BU YOLUN DEFALARCA BİTİRİLECEĞİ AMA BUNUN İÇİN BİR ÇABA HARCANMADIĞI SÖYLENİYOR.

VATANDAŞTAN İLGİNÇ YORUM;

İĞNEADA KADAR DEĞERİMİZ YOK

Bu yolu kullanan özel araç ve toplu taşıma, servis şoförleri, “iğneada’da sürekli CHP’Lİ belediye kazanıyordu. Ak Parti buraya öyle muhteşem bir yol yaptı ki, seçimde İğneada’da belediyeyi aldı. Bu yolun yapılması için İğneada kadar değerimiz yok mu?” diyorlar.

CUMHURBAŞKANINI YANLIŞ BİLGİLENDİRDİLER

Tekirdağ’a toplu açılış için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Süleymanpaşa-Muratlı-Karıştıran arasına bölünmüş yol yaptık” demişti. Bu yanlış bilgiyi verenlerin kim olduğu, yerel basında uzun süre sorulmuştu. Oysa bu yolda sadece halen İstanbul Valisi olan Ali Yerlikaya’dan başka yol yapılması için girişimde bulunan hiç kimse olmadı. Onda da yüklenici firma normal asfalt mıcır taşı yerine kireç taşı kullandığı için ihale iptal edilmiş, yeni ihale aşamasında Yerlikaya’nın tayini çıkmıştı girişimden başka bir çalışma olmazken, halen bu yolun yapımı için somut adım atılmadı.

ÖLÜM YOLUNA KAÇ MİLYON LİRA HARCANDI?

Her yıl sayısız can ve mal kaybına neden olan bu yol için her yıl onlarca defa yama yapılıp yüzlerce trafik uyarı levhası koyarak bu tabelalara da yüzbinlerce lira harcanırken, adı ölüm yoluna çıkan Süleymanpaşa-Muratlı-Karıştıran yoluna 15-20 yıldır sürekli yama ve kaplama asfalta kaç milyon lira ödendiği, bu kamu zararının sorumlusunun kim olduğu tüm araç sahipleri tarafından merak edilirken, bu yol için nihai yapım çalışmasının ne zaman yapılacağı konusunda bir açıklama ve somut adım atılması söz konusu değil.

Tekirdağ’dan ve Edirne sınırından gelip bu yolu kullanan araç sahipleri, trafik kazalarında ölenler nedeniyle adı,”ÖLÜM YOLU” na çıkan bu yolun daha kaç can alacağını, kaç aracın paramparça olacağını, bu yolun yapılması için daha kaç kişinin ölmesi gerektiğini merak ediyor.

Kaynak : Murat Ürtekin