info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Beyoğlu Köyü Dernekleriyle Gurur Duyuyorum

Şarköy-Beyoğlu köyü derneği, her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 10.sunu gerçekleştirdiği Ihlamur şenliği ile davetlilere keyifli anlar yaşattı.

Dernek başkanı Murat Mahacır, "her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Çanakkale anma mevlidi ve Ramazan iftarının ardından, son etkinliğimiz olan ve köyümüzü simgeleyen Ihlamur şenliğini gerçekleştirmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Her yıl olduğu gibi, bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan üç belediyemize, çeşitli kurum,kuruluş,sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Bizler bu şenliği,eğlenceden daha öte, köyümüzün çok değerli ıhlamur ağaçlarının tanınması ve korunması amacıyla gerçekleştiriyoruz. Bu çabamızda bize destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum" Dedi.

Ardından söz alan Şarköy belediye başkanı Süleyman Altınok, " Beyoğlu köyü sakinlerini kutlamak ve tebrik etmek istiyorum. İlkleri başlatan bir Beyoğlu olarak, yıllarca sürdürdüğünüz şehitleriniz için mevlitleriniz ve yemekleriniz ve bu yıl 10.sunu yapmış olduğunuz Ihlamur şenlikleriniz, köyünüze yakışan etkinliklerdir. Hepinizi kutluyorum.

Havaların yağışlı gitmesi sebebiyle geçen sıkıntılı günlerden sonra,burası ancak hazırlanabildi.İnanıyorum ki,gelecek yıl beraber çok daha güzel etkinlikler yapacağız.

BEYOĞLU KÖYÜ, BİZİM EN UZAK KÖYLERİMİZDEN BİR TANESİDİR. ŞARKÖY İLÇEMİZE 44.KİLOMETRE MESAFEDE BİR YERLEŞİM YERİDİR.YER OLARAK UZAKTIR. AMA BİZİM HEP GÖNLÜMÜZDE OLAN BİR BEYOĞLU KÖYÜ VAR.

Bu şenliğin hayırlara vesile olmasını,sizlere sağlık,mutluluk ve şans getirmesini diliyorum" Dedi. Konuşmaların ardından, yerel halk oyunları oynandı.Tekirdağ'ın yerel sanatçıları Ozan Tekfuri ve Mustafa Ozan, davetlilere yöresel türkülerle keyifli anlar yaşattı. Her yıl geleneksel olarak yapılan ıhlamur ağası açık arttırmalı seçimine mevcut ağa siyasetçi Şerafetdin Terzi katılmazken, yeni ağa Asım Özcan oldu.

Ihlamurun önemine dikkat çekmek için bir konuşma yapan baharatçılar birliği başkanı Ayhan Ercan,Ihlamurun önemi,kurutulması,değerinin arttırılması ve pazarlanması hakkında önemli bilgiler içeren bir konuşma yaptı ve ıhlamurdan yapılmış reçeli misafirlere ikram ederek, ıhlamurun çok yönlü değerlendirileceğini ifade etti. Ardından kazanlarla ıhlamur kaynatılarak kekik, nane ve bal karışımlı soğuk halde ıhlamur çayı ikram edildi. Şenlik,davul-zurna eşliğinde piknik ile sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin