info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

100 Bin Sahte Bilete El konuldu.

Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri Tekirdağ, Ankara, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul ve Manisa da eş zamanlı "Talih Kuşu" adlı operasyon gerçekleştirdi.

Yılbaşı öncesi sahte Milli Piyango bileti operasyonuna çıkan Başkent polisi, 100 binden fazla sahte bilet ele geçirdi. Operasyonda Ankara ve Manisa da sahte bilet basan iki matbaa belirlenirken; yakalanan şahısların elebaşlarının ise 2008 yılında yine sahte kazı kazan kuponları ile yakalandıkları ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı istihbari çalışmalar sonucu, bazı şahısların örgütlü bir şekilde piyasaya sürülmek üzere sahte Milli Piyango bileti ve sahte kazı kazan bileti bastıkları belirlendi. Ayrıca değişik şahıslar adına sahte kimlik belgeleri düzenledikleri ve piyasaya komisyon karşılığı sahte fatura sürdükleri tespit edildi.

Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri Ankara, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul ve Manisa da eş zamanlı "Talih Kuşu" adlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda Mehmet Şahin S., Mehmet Ali Y., Okan O., Mehmet S., Ahmet T., Fikret B., Ahmet T., Mehmet K., Vedat K., Erkan T., Ersel T., Esat E., İsmet K., Kemal K. ile Ahmet K. gözaltına alındı.

Ankara Ulus ve Manisa da belirlenen matbaa da ise 100 binin üzerinde piyasaya sürülmek üzere hazır edilmiş sahte Milli Piyango bileti ele geçirildi. Zanlıların üst, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bin 107 adet Milli Piyango bileti, 4 bin 535 adet kazı kazan kartı, 9 bin adet üzeri kazınmış kazı kazan kartı, Milli Piyango İdaresi ne ait sahte bayilik ruhsatı, sahte kimlik kartları, kimlik kartı ve kredi kartı kopyalama cihazları, manyetik şerit makinesi, pres makinesi, tarayıcı makine, tahta kesim kalıbı, fosforlu boyalar, renkli kağıtlar ele geçirildi.

HİNDİSTAN DAN ÖZEL BOYA GETİRMİŞLER

Başkent polisinin yaptığı çalışmada, zanlıların kazı kazan kartlarının orijinallerini yırtmadıkları ve kazınan bölümlere özel bir boya sürerek bu kartları yeniden piyasaya sürdükleri belirlendi. Kartlara sürülen boyanın ise Hindistan dan getirildiği tespit edildi. Emniyetin operasyonunda ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Yakalanan Mehmet Şahin S., Mehmet Ali Y. nin 2008 yılında sahte kazı kazan kartları sebebiyle gözaltına alındıkları ve işlem yapıldığı belirlendi.

Gözaltında bulunanlar arasında Milli Piyango bayilerinin de yer aldığına dikkat çeken emniyet yetkilileri, kazı kazan alan vatandaşların aldıkları kartların boş çıkması durumunda bu kartları yırtmaları gerektiğini ifade ederek böylece kötü niyetli kişilerin bunları boyayarak tekrar piyasaya sürmelerinin önüne geçileceğini kaydettiler.

Yakalanan şahıslardan 13 ü emniyetteki sorgularının ardından bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı na sevk edildiler. Zanlıların bazıları emniyet çıkışında yüzlerini kapatmaya çalıştıkları görüldü. Biletlerinde sahte Milli Piyango bileti olmadığını iddia eden bazı zanlılar ise vatandaşların rahat olmasını isteyerek Milli Piyango bayilerinin bir suçu olmadığını savundu. Manisa da yakalanan 2 şahıs hakkındaki işlemlerin de devam ettiği bildirildi. (CİHAN)