info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

100 Tonluk Köprü Ayağı Karayoluna Düştü

Malkara da bir tırın taşıdığı 100 tonluk hazır beton köprü ayağının karayoluna düşmesi sonucu, karayolu araç trafiğine kapandı.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, bir TIR'ın taşıdığı yaklaşık 100 tonluk hazır beton köprü ayağının karayoluna düşmesi sonucu, Malkara-Şarköy karayolu 2 saat araç trafiğine kapandı. Olay, Malkara - Şarköy karayolu Ballıköy yakınlarında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, D.S.İ. tarafından Çokal Barajı havzasında bulunan eski Emirali köprüsünün yenilenmesi için kullanılacak 50 metre uzunluğunda yaklaşık 100 ton ağırlığında hazır beton köprü ayağını taşıyan ve ön plakası 06 ZHJ 95, arka plakası 06 DM 4320 olan TIR, Malkara ilçesi Ballıköy mevkiine geldiği esnada tedbirsizlik nedeniyle taşıdığı köprü ayağı, karayoluna düştü. Tamamen yolun kapanmasına neden olan köprü ayağının kaldırılması ve olası bir tehlikeye sebep vermemek için polis ekiplerine haber verildi. Polis ekiplerince karayolunda geniş güvenlik önlemleri alınırken, 100 tonluk hazır beton direğin kaldırılması için vinç çağrıldı. Olay yerine gelen vinç ile yol kenarına çekilmeye çalışılan köprü ayağı kullanılmaz hale gelirken, Malkara Şarköy karayolu ise 2 saat araç trafiğine kapatıldı. 50 metre uzunluğundaki köprü ayağının yol kenarına alınmasının ardından karayolu araç trafiğine açıldı.