info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

1240 Kg lık Sinan Boğa Kesildi

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde en büyük boğa olarak bilinen 3 buçuk yaşında ve 1240 kg ağırlığındaki Sinan isimli Boğa’nın kesimi yapıldı.

Malkara Karyem Gıda Sanayi Limited Şirketi Sarıca Süt İşletmesi tarafından yetiştirilen 3 yıl 4 aylık olan ve toplam canlı ağırlığı 1240 kg gelen Hoştayn cinsi Sinan isimli boğanın kesimini yaklaşık 200 kişi izledi.
 
Sinan isimli boğa ile ilgili konuşan Malkara Karyem Gıda Sanayi Limited Şirketi Sarıca Süt İşletmesi yetkilileri, geçtiğimiz hafta da 1080 kiloluk boğa kestiklerini ifade ettiler. 
 
Yetkililer, "Bu gün burada keseceğimiz boğa bizim sürü boğamızdı. Suni tohumlama ile tutmayan hayvanları boğa ile üretimini yapıyorduk. Bu boğalardan iki tanesini besiye çektik. Geçen hafta bir tanesini kestirdik.1080 kg canlı ağırlığı 608 kg ise et verdi. Bu hafta kestirdiğimiz boğa 1240 kg geliyor. Bu boğadan da 700 kg üzerinde et çıkmasını bekliyoruz. Bizler bu hayvanı keserken sektör ortaklarımızı beraber çalıştığımız iş ortaklarımızı müşterilerimizi ve bayilerimizi sektörler insanları bir araya getirerek bir görüşme yapmak için bir araya getirmek istedik. Bu boğamız ile ilgili olan olumlu ayrılışta bir arada olalım istedi" açıklamasında bulundular. 
 
Yapılan kesim sonrasında dualar okundu. Ardından ise katılımcı misafirlere pilav ve ayran ikramı yapıldı.
 
Malkara Mezbahasında yapılan kesime, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nabi Taş, Chp İlçe Başkanı İsmail Uzun ve İlçe Yönetimi, Chp Malkara Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Yurdakul, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümran Bilgin, Et Üreticiler Birliği Başkanı Fahrettin Kazan, Süt Üreticiler Birliği Başkanı Osman Turgutlugil, Damızlık Sığır Yetiştiriciler birliği Başkanı Şaban Aytaç ve vatandaşlar katıldı.