info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

16 Yaşındaki Gencin Sloganı Milli Piyango Biletinde

Tekirdağ da 16 yaşındaki lise öğrencisinin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Vergi" konulu resim, şiir ve afiş yarışması için bulduğu slogan, Milli Piyango İdaresi nin 28 Şubat 2011 tarihli çekiliş biletinde yer aldı.

Tekirdağ Endüstri Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi Hüseyin Kıyağ, Gelir İdaresi Başkanlığınca düzenlenen "Vergi" konulu resim, şiir ve afiş yarışması için hazırladığı afiş tasarımı ile Tekirdağ birincisi oldu. Kıyağ'ın afişte yazdığı slogan, Milli Piyango İdaresi'nin 28 Şubat 2011 tarihli çekiliş biletinde yer aldı.

Kıyağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışma ilanını okulun panosunda gördüğünü belirterek durumu ailesiyle paylaştığını anlattı. Kıyağ şöyle konuştu:

"Yarışma duyurusunu gördüğümde yarışmaya katılmam gerektiğini hissettim. Katılmak istediğimi ilk aileme söyledim ve ilk onların desteğini aldım. Heyecanlı bir şekilde çalışmalarıma başladım. İlk olarak sloganın kendimize ait olması gerektiğini bilmiyordum. İnternetten bulduğum bir sloganı kullanarak afişi çizdim ama okuldaki öğretmenim sloganın bana ait olması gerektiğini söyledi. O gece sabaha kadar düşündüm ve 'İnsan sevgiyle, ülke vergiyle ayakta kalır' sözünü buldum."

Afişteki sloganı Milli Piyango İdaresi'nin kullandığından haberi olmadığını ifade eden Kıyağ, sloganın piyango biletinde çıktığını okul müdürü Akif Abdullah Mayadağ'dan öğrendiğini ifade etti.

Kıyağ, "Bir gün, derste okul müdürümüz beni odasına çağırdı. Odasına gittiğimde beni tebrik etti. Ben çok şaşırdım. Ne için tebrik ettiğini anlamamıştım. Daha sonra cebinden çıkardığı piyango biletini bana gösterdiğinde ise çok sevindim" dedi.

Kıyağ, yarışmaya katıldığı afişi ve piyango biletinin bir örneğini Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel'e hediye ettiğini söyledi.